BOZÓT

Horváth Csaba parkolási csalásért elítélttől venne parkolóórákat

Horváth Csaba szocialista polgármester javaslatára Zugló újabb 4 évre üzletet köthet Kupper András cégével – adta hírül a 444.hu. Kuppert korábban egy zuglói ügy kapcsán, csalás miatt elítélte a bíróság.
  • Szerző: RIPOST

A lap szerint Horváth Csaba javaslatára Zugló újabb 4 évre szóló parkolási üzletet köthet Kupper András cégével. Azzal a Kupper Andrással, akit pont egy zuglói ügy kapcsán nyolcvanezer rendbeli csalás miatt korábban elítélt a bíróság. Cége engedély nélkül szedett parkolási díjat az Állatkerti úton. Kupperé volt a hírhedt Centrum parkolási birodalom, cégeinek vezetői, 23 személy, jelenleg is a vádlottak padján ül csalás vádjával.

A XIV. kerületi testület holnap szentesítheti az újabb parkolási bizniszt, ami 76 darab új parkolóóráról, azok telepítéséről és karbantartásáról szól. Az automaták darabja több, mint 2 millió forintba kerül, amiket Kupper cége a C-Ware Kft. szállít, telepít és helyez üzembe, majd darabját havi 40 ezer forintért négy éven át karbantart. Más cég el sem indulhatott a közbeszerzésen.

Kupperék egyébként már 2017-ben 207 automatát telepítettek a kerületbe. Ezek havi üzemeltetése jelenleg darabonként, havonta nettó 69 ezer forintba kerül. Különös módon a most beszerzendő automaták karbantartási díja már csak 40 ezer forint lesz havonta, tehát Kupperék uszkve 40%-kal levitték az árat valamiért. Ezt az előterjesztésben azzal magyarázzák, hogy az új automaták körül ellátandó feladatok közül kivételre került minden olyan tevékenység, amit nem kizárólag csak a parkoló automaták szállítója tud elvégezni. (pl. parkolóhelyek felfestése, és a szerződés időtartama alatt szükség szerinti újrafestése, forgalomtechnikához tartozó közlekedési táblák biztosítása, kihelyezése, szükség szerinti folyamatos pótlása, parkolóhelyek takarítása, automaták környezetének téli síkosság mentesítése).”

Úgy tűnik, hogy a festékcsíkok és a táblák kihelyezése parkolóautomatánként havi 29 ezer forintjába került a zuglóiaknak. – írta a 444.hu „Vagy nagyon drága a festék vagy baromi gyorsan kopik” – írta a 444. hu .

És ezeket olvastad már?