INSIDER

Nagy változás az időjárásban: hétvégén visszatér a nyár, de nem örülhetünk sokáig

Hétvégén visszatér a jó idő, ám jövő héttől ismét őszies időre lehet számítani.
  • Szerző: Ripost

Pénteken sok napsütésre, száraz időre számíthatunk, felhők csak időnként takarhatják a napot. Északon megélénkülhet a nyugatias szél. Hajnalban 7 és 14, délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

Szombaton folytatódik a napos, száraz idő, legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a délutáni napsütést. A déli szél nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Vasárnap sokfelé marad a napos idő, de nyugaton, északnyugaton és északon napközben egy közeledő hidegfront miatt már több felhő lehet az égen, és záporok, zivatarok is besodródhatnak nyugatra, északnyugatra. Nyugaton élénk lehet az északira forduló szél. Nyugaton, északnyugaton 22-25, máshol 26-31 fokot mérhetünk.

Hétfőn a napos-felhős időben elszórtan egy-egy zápor, néhol zivatar kialakulhat. Megélénkül, megerősödik az északi szél. Délután 22-30 fok valószínű, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket. Kedden napos, száraz, kissé szeles időre van kilátás 22-27 fokos maximumokkal – írja az Időkép.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?