INSIDER

Mobilvécék csúfítják el a belvárost

Érdekes látvány tárul a járókelők szeme elé a II. János Pál pápa téren: kék mobilvécék csúfoskodnak a forgalmas köztéren. Alighanem a hajléktalanok miatt tették ki, hogy legalább ne az utcára piszkítsanak, így gondolják megoldani az utcán élők problémáját.
  • Szerző: Ripost

Nem ez az első “turistacsalogató panoráma” Józsefvárosban. A józsefvárosi önkormányzat a éppen a koronavírus-járvány első hulláma idején nyolc mobilvécét helyezett ki közterekre, mondván, ezzel csökken a fertőzésveszély.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Állandó nyilvános illemhelyből csak négy van a kerületben: egy a Rákóczi téri csarnokban, amit a főváros üzemeltet és egy a Teleki téri piacon, amit a kerület, két modern mosdót pedig még az előző polgármester építtetett, de a mostani adta át.

A többi kerületi köztéri vécé jelenleg be van zárva, azt mondják, pénzhiány miatt nem tudják megnyitni, ezért is telepítenek mobil illemhelyeket.

Fotó: Ripost

A köztisztaság javítása kiemelt pontja volt Pikó András polgármester programjának, de akkor azt nem mondta, hogy ezt mobilvécék telepítésével gondolta elérni. A lakosság már tavasszal sem fogadta örömmel a kis kék budikat, mivel a higiénia egyáltalán nem biztosított, takarításuk kívánnivalót hagy maga után – viszont förtelmes látvány és büdös is.

Fotó: Ripost

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere egy felszólalásában szeptemberben azt mondta, azért nem jó ötlet a mobilvécé, mert a 8. kerületi tapasztalatok szerint nem vált be, ezért a IX. kerület nem is kér ebből a megoldásból. Úgy látszik, a józsefvárosiaknak nem szóltak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?