INSIDER

„Mindenki mondja el a véleményét”: az interneten is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

A Nemzeti Konzultáció a járvánnyal kapcsolatos lépésekről és többek között gazdasági kérdésekről is szól.
  • Szerző: Ripost

Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a konzultációs kérdéssort, a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

„Azért tartjuk fontosnak ezt a konzultációt, mert az eredményesen vett első szakasz után most mindenki elmondhatja a véleményét arról, hogy mely védelmi intézkedéseket támogatja a járvány elleni küzdelemben. Ez fontos lesz arra az esetre, ha megérkezne a második hullám” – mondta Dömötör Csaba.

A kérdések szólnak az egészségügyi, a gazdasági lépésekről, de van egy kérdés az örökkötvény tervéről is.

Arról is beszélt az államtitkár, hogy postán is kézbesítik a kérdőíveket, amely egy hosszabb folyamat. A kérdőívek feladási határideje pedig augusztus 15.

Orbán Viktor miniszterelnök még május 29-én hirdette meg a Nemzeti Konzultációt. Akkor a kormányfő azt mondta, hogy mindenki elvégezte a munkáját, ami sikerhez vezetett. A miniszterelnök szerint az emberek akkor fognak össze, ha látják értelmét az intézkedéseknek. Orbán Viktor szerint

ebben segít a Nemzeti Konzultáció, ahol az emberek hallathatják a hangjukat, és a kormány egyetértési pontokat hozhat létre, ami az intézkedések támogatottságához vezet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?