INSIDER

„Mindenhonnan csövek lógtak ki belőle„ – el kellett távolítani a kis Zétény koponyacsontját a cserbenhagyásos gázolás után

A gyerek két és fél hónapig volt kómában, a gázoló máig nem kért bocsánatot.
  • Szerző: Ripost

A Gondi családnál nincs olyan nap, hogy ne gondolnának arra a bizonyos vasárnapra, amikor az életük kis híján tönkrement. 2018. április 15-én, este 8 órakor a barátaiktól tartott hazafelé Gondi Norbert és párja, Vuk Éva a kisfiukkal, az akkor négyéves Zéténnyel. Épp keltek át a zebrán, amikor egy autós szinte fékezés nélkül elütötte Évát és gyermekét. A gázoló segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, magára hagyva a földön mozdulatlanul fekvő óvodás fiút, súlyosan megsérült édesanyját. A pécsi kórházban Zétényen életmentő műtétet hajtottak végre, a koponyacsontját eltávolították. Két és fél hónapig mesterséges kómában volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Egy csoda, hogy Zéti velünk van, hiszen amikor kórházba került, az sem volt biztos, hogy megéri a holnapot. Mindenhonnan csövek lógtak ki belőle, azt mondták, ha fel is épül, ágyhoz lesz kötve. Ehhez képest megtanult újra magától enni, a segítségünkkel képes járni és egyre érthetőbben beszél” – meséli a Blikknek Norbi, aki elmondása szerint képtelen megbocsátani a gázolónak. Igaz, a nő nem is kérte ezt.

„Zéti erős kisfiú, nap mint nap küzd a tornákon, de a baleset őt is megváltoztatta. Türelmetlen, sokszor ingerlékeny, és a figyelmét is nehéz lekötni. Korábban ez egyáltalán nem volt jellemző rá” – veszi át a szót férjétől Éva.

Zétény naponta jár tornákra, időközönként különböző terápiákra, hogy egyszer újra teljes életet élhessen. Szülei bíznak abban, fiuk ismét csodát fog tenni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?