INSIDER

„Mindenhonnan csövek lógtak ki belőle„ – el kellett távolítani a kis Zétény koponyacsontját a cserbenhagyásos gázolás után

A gyerek két és fél hónapig volt kómában, a gázoló máig nem kért bocsánatot.
  • Szerző: Ripost

A Gondi családnál nincs olyan nap, hogy ne gondolnának arra a bizonyos vasárnapra, amikor az életük kis híján tönkrement. 2018. április 15-én, este 8 órakor a barátaiktól tartott hazafelé Gondi Norbert és párja, Vuk Éva a kisfiukkal, az akkor négyéves Zéténnyel. Épp keltek át a zebrán, amikor egy autós szinte fékezés nélkül elütötte Évát és gyermekét. A gázoló segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, magára hagyva a földön mozdulatlanul fekvő óvodás fiút, súlyosan megsérült édesanyját. A pécsi kórházban Zétényen életmentő műtétet hajtottak végre, a koponyacsontját eltávolították. Két és fél hónapig mesterséges kómában volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Egy csoda, hogy Zéti velünk van, hiszen amikor kórházba került, az sem volt biztos, hogy megéri a holnapot. Mindenhonnan csövek lógtak ki belőle, azt mondták, ha fel is épül, ágyhoz lesz kötve. Ehhez képest megtanult újra magától enni, a segítségünkkel képes járni és egyre érthetőbben beszél” – meséli a Blikknek Norbi, aki elmondása szerint képtelen megbocsátani a gázolónak. Igaz, a nő nem is kérte ezt.

„Zéti erős kisfiú, nap mint nap küzd a tornákon, de a baleset őt is megváltoztatta. Türelmetlen, sokszor ingerlékeny, és a figyelmét is nehéz lekötni. Korábban ez egyáltalán nem volt jellemző rá” – veszi át a szót férjétől Éva.

Zétény naponta jár tornákra, időközönként különböző terápiákra, hogy egyszer újra teljes életet élhessen. Szülei bíznak abban, fiuk ismét csodát fog tenni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?