INSIDER

Bent ragadt a méteres lángok között az idős házaspár, miután kigyulladt az otthonuk

A tűz intenzitása miatt nehezen lehetett vizesvödrök segítségével oltani az épületet, a melléképületről a lángok gyorsan átterjedtek a lakóházra.
  • Szerző: Ripost

Március 14-én, vasárnap késő éjjel riasztották a hatóságokat, miután kigyulladt egy lakóház és annak melléképülete Székesfehérváron, az Orsovai utcában. A méteres lángok pillanatok alatt terjedtek szét az épületben, ahol idős emberek aludtak.

A bejelentést követő egy percen belül egy járőrpáros és két honvéd a helyszínre érkezett. Míg a rendőrök egyike a lakóház ajtaján dörömbölt, a kollégája és a honvédek a tűz oltásába kezdtek. A gyors reagálás eredményeként az ingatlanból az ott élő házaspárt sikeresen kimentették.

leégett egy idős házaspár otthona

Lakhatatlanná égett egy idős házaspár otthona Székesfehérváron
Fotó: Police

A tűz intenzitása miatt nehezen lehetett vizesvödrök segítségével oltani az épületet, ahonnan a lángok gyorsan átterjedtek a lakóházra. Az időközben a helyszínre érkező újabb egységek a szomszédtól kapott gumitömlő segítségével folytatták az oltást, amit a sűrű füst és a hőhatás nehezített – írja a Police.

az időseket a rendőrök mentették meg

A rendőrök ébresztették és mentették ki az időseket a méteres lángok közül
Fotó: Police

A nem sokkal később kiérkező tűzoltó-egységek átvették a már megfékezett tűz oltását, és megkezdték az épület átvizsgálását. Ha a tűzesethez nem érkeznek meg időben a rendőrök és mentik ki a bent alvó időseket, nem biztos, hogy élve megúszták volna a tragédiát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?