INSIDER

Mentőövet dob a kormány a Karácsony által „elsüllyesztett” BKV-hajók utasainak

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő friss videóban beszélt az egykori BKV-hajók kínálta lehetőségek jövőjéről.
  • Szerző: Ripost

Stílusosan, egy dunai hajó fedélzetéről jelentkezett be közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra., hogy a megszüntetett BKV-hajók kínálta lehetőségek jövőjéről beszéljen.

A kormányszóvivő friss posztjában arról ír, hogy mennyi mindenkinek szerzett örömet, amikor egy hosszú nap után vagy csak a városnézés öröméért, esetleg forgalomkerülés miatt hajókkal utazhattunk a Dunán.

„Éppen ezért szomorúan vettük tudomásul, hogy a 2012-ben Tarlós István idején indult BKV hajójáratokat a főváros mostani vezetése már nem indítja el.”

– olvasható Szentkirályi Alexandra bejegyzésében.

Majd a kormányszóvivő így folytatja:

„Sok ezer budapesti csalódottságát kívánja orvosolni az állami hajózási társaság döntése, a Mahart vállalta, hogy körjáratot indít Budapesten.

Ha az önkormányzat nem képes ellátni feladatát, akkor a kormány, ahogy már sokszor, kisegíti. Így van ez most is, annak érdekében, hogy azok, akik még nem látták a pesti vagy a budai panorámát a Dunáról, megcsodálhassák vagy, hogy az idelátogató külföldi turisták – akikre éppen most van a fővárosnak a legnagyobb szüksége – élményekkel tele utazzanak haza, öregbítve a főváros hírnevét.”

Az előrejelzések szerint kifejezetten napsütéses nyár vár ránk, ami különösen kedvez a dunai hajókázásnak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?