INSIDER

Megszólalt az Áldozatok 2006 című film készítője: „Nekem poszttraumás stresszt okozott”

Kemény munkán van túl Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás. A dokumentum filmhez több valós videofelvételt is sikerült megtalálniuk.
  • Szerző: Ripost

Az Áldozatok 2006 című dokumentumfilmet vasárnap este mutatja be a Duna TV.

Skrabski Fruzsina a tőle sokban eltérő gondolkodású Bodoky Tamással készítette a filmet, amelyet október 24-én 21.40-kor láthatunk a Duna TV-ben, majd nyilvános lesz az atlatszo.hu oldalon.

Skrabski Fruzsina
Fotó: Metropol

„Nagyon megterhelő volt a munka, borzalmas jelenetek vannak benne. A filmhez kaptam rengeteg olyan felvételt, amit még sehol se mutattak be, pl. a Havaria Press videóit. Itt van egy jelenet, ahol az utcán fekvő, véresfejű embert ütik-verik a rendőrök. Sajnos rengeteg teljesen ártatlan, sétáló ember így járt. A kődobálót se lehet pépesre verni a rendőrnek, de úgy néz ki, hogy többségében nem az erőszakos tüntetőket kapták el (mert ők elfutottak), hanem azokat, akik pechükre a belvárosban laktak és hazamentek volna…” – mondta Fruzsina, majd így folytatta:

„A filmre büszke vagyok, nagyon erős! Nekem poszttraumás stresszt okozott, éjjel arra ébredtem, hogy azt hittem kínoznak valami börtönben. Borzalmas, hogy százával, teljesen ártatlan fiúkat és lányokat vertek össze a rendőrök, akik csak hazafele sétáltak! Az Áldozatok 2006-nak azért ez a címe, mert egyszerre szól a rendőr és civil áldozatokról is. Mit érezhettek a rendőrök, akiket kövekkel dobáltak, vasrudakkal vertek 2006-ban? Mit gondolhatnak ma, hogy lehetett, hogy beküldték őket védőfelszerelés nélkül, kis csapatokban? Aztán pedig, hogy válhattak vérszomjas vadakká a társaik? Sok kérdés van, az Áldozatok 2006-ban feltesszük…”

Ha kíváncsi vagy még milyen részleteket árult el Skrabski Fruzsina a 2006-os eseményekről és szeretnél egy vele készített exkluzív interjút elolvasni, akkor keresd a Metropolt a terjesztőpontokon és olvasd a www.metropol.hu oldalt!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?