INSIDER

Megszólalt a tótkomlósi ralin tömegbe hajtó pilóta: így látta a balesetet

Állítólag a kocsit is a nézőknek kellett leemelni a sebesültekről.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kis híján tragédiába torkollott vasárnap Tótkomlóson a raliverseny. A versenyzők a futam végeztével a levezető körükkel búcsúztak a nézőktől, amikor az egyik pilóta, K. A. autója a kanyarban kisodródott, majd a padkára felugratva a nézők közé repült.

A balesetben tizenegyen megsérültek: egy kilenc éves kislányt életveszélyes állapotban vittek kórházba, fél óráig küzdöttek az életéért.

A szemtanúk szerint az autót a nézők emelték le a sérültekről. Az ott állók szerencséje az volt, hogy a biciklitároló lassította a becsapódást.

"Egy tized másodperc volt az egész. Miután nekimentünk a padkának, már nem tudtam irányítani a kocsit" – kezdte a pilóta, aki még hétfőn is sokkos állapotban volt a történtek miatt.

A rutinos versenyzőt megviselte a szerencsétlenség: a feleségével, aki a navigátora, már 10 éve róják a köröket. A baleset mindkettejüket nagyon megviselte.

"Nem tudom, hogyan fogjuk ezt feldolgozni – tette hozzá a sofőr. – Nem hárítom, hanem vállalom a felelősséget, és mindenben a rendőrök rendelkezésére állok. Most viszont az a lényeg, hogy a sérültek felépüljenek!" – sóhajtott.

A pilóta a Blikknek elárulta, nem akarja annyiban hagyni a dolgot, próbálnak enyhíteni az érintettek fájdalmain: az önkormányzat mellett ők is felajánlották a segítségüket a sebesülteknek.

"Már megpróbáltam felvenni a kapcsolatot többek között a legsúlyosabban megsérült gyerek családjával is. Személyesen kérek bocsánatot az elgázolt kislánytól. Röstellem, ami történt, de az idő kerekét sajnos már nem tudom visszapörgetni!" – fűzte hozzá megtörten a férfi.

A Bors információi szerint a piros Golf a verseny alatt már nekiment egyszer a járda szélének, ami miatt kitört a kereke. Azt gyorsan megjavították, majd a 32-es rajtszámú kocsi visszament versenyezni. Előfordulhat, hogy a következő ütközést már nem bírta ki. Ezt azonban a nyomozásra hivatkozva nem erősítette meg a pilóta a lapnak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?