INSIDER

Megmentette unokáját, majd meghalt a hős magyar nagypapa

Óvodából vitte haza autóval unokáját az 50 év körüli óbudai nagypapa, amikor a kormánynál rosszul lett. A férfinak még volt annyi lélekjelenléte, hogy félreálljon az autójával, hogy szeretett unokájának ne essen baja, majd elvesztette eszméletét. Lapunk elérte a nagypapa lányát, aki megtörten nyilatkozott a Ripost-nak.
  • Szerző: M. N.

Csak öt perc és hazaértek volna: rosszul lett és elájult az autójában egy 50 év körüli férfi szerdán a III. kerületi Vörösvári úton, a patika előtt – tudta meg a . L. Ferenc mellett az autóban bent ült az 5 éves unokája is, akinek – azzal, hogy félreállt a rosszulléte közben – megmentette az életét. Épp úgy, ahogy a színész, Gesztesi Károly, aki vezetés közben szívinfarktust kapott, haláltusáját vívta, de arra még volt lélekjelenléte, hogy kocsijával lehúzódjon az út szélére, hogy másnak ne essen baja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

Az én édesapám lett rosszul és halt meg

– kezdte a Ripot-nak L. Gabriella.

„Apa elment a kisfiamért a közeli óvodába, majd bekanyarodtak a patikához a Vörösvári úton, a rendelőintézet mellett. Pont az előző napon volt orvosnál, mert zsibbadt az arca. Napok óta rosszul érezte magát, zsibbadtak a végtagjai is. Amikor hazatért, elmesélte: a doktor azt mondta, hogy vesekő-problémája van, ezért felírt neki egy gyógyszert. Ezt akarta kiváltani szerdán, de erre már nem volt ideje… Miután apa felvette a kisfiamat és elindultak haza, eszébe jutott, hogy be kell ugrania a gyógyszertárba” – folytatta.

Miközben haladtak, egyszer csak rosszul lett és érezte, hogy nagy baj lesz.

Bár a nagypapa ekkor már komolyan rosszul volt, még sikerült biztonságosan félreállítania az autót a patika parkolójába azért, hogy kisunokájának ne essen bántódása.

Szabálytalanul állt meg, ezért szúrták ki őket a járókelők

– könnyezett Gabriella.

Borzalmas fájdalmat érezhetett, mert szívinfarktusa volt, éppúgy, mint Gesztesi Károlynak. Ki se tudott szállni az autóból, már csak arra volt ereje, hogy megálljon.

„A barátaink vitték el a kisfiamat, hogy ne nézze végig az egész helyzetet. Én távolabbról indultam, ezért később értem oda, csak a halottas autóval együtt érkeztem meg. Borzasztó, hogy még csak elköszönni se tudtam édesapámtól, de örökké hálás leszek neki, hogy utolsó lélegzetével is a kisunokáját védte…

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

Utolsó erejével másokat mentett Gesztesi Károly

Január 4-én tragikus hirtelenséggel hunyt el Gesztesi Károly. Az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál járt, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. A művész utolsó pillanataiban is a többi embert védte, ugyanis mindent megtett azért, hogy a többi autósnak ne essen baja. Félrerántotta a kormányt, hogy a járdára kormányozza az autóját és ne csapódjon bele a szembejövő forgalomba. Több mint 50 percen keresztül próbálták újraéleszteni a színészt, de hiába, már nem tudták megmenteni az életét.

 

És ezeket olvastad már?