LELKIZŐ

Utolsó erejével mások életét mentette meg Gesztesi Károly

Január 4-én tragikus hirtelenséggel távozott az élők közül Gesztesi Károly! Az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál járt, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott.
  • Szerző: BDF

Emberfeletti erőre utalnak Gesztesi Károly életének utolsó pillanatai. A művész ugyanis bár rosszul lett az autójában, mindent megtett annak érdekében, hogy másnak ne essen baja és ne okozzon balesetet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László / Ripost

Az utcán arról beszéltek az emberek: félrerántotta a kormányt, hogy a járdára kormányozza az autóját és ne csapódjon bele a szembe jövő forgalomba.

Erre utalnak azok a helyszíni fotók is, amelyeken jól látszik, még nagyobb tragédiába történhetett volna, ha nincs annyi lélekjelenléte, hogy megfékezze az autót. A forgalmas Podmaniczky utcában délután erős volt a forgalom, így csak Károlyon múlt, hogy mások nem sérültek meg. Úgy tudni, ekkor még maga hívta a mentőket és kért segítséget.

A helyszínre hamar kiérkeztek a hatóság emberei, egy paravánnal takarták el azt a sarkot, ahol megkezdték a küzdelmet a színész életéért. 50 percen keresztül próbálták újraéleszteni Gesztesit, de hiába a gyors intézkedés, már nem tudták megmenteni az életét. Nem sokkal később a legidősebb fia, Gesztesi Máté is megérkezett… Végül Gesztesi kocsiját egy trélerre tették fel és elszállították.

A színész a Páratlan páros című előadására igyekezett Szegedre, amikor megtörtént a tragédia. Színészkollégája, Pintér Gábor megható sorokkal búcsúzott barátjától: „Tegnap még együtt játszottunk Szlovákiában, most is rád vártunk, mentünk volna Szegedre előadásra. Nem érkeztél meg, és már nem is fogsz. Felfoghatatlan” – írta.

Rövidesen az Ifjúsági ház Rendezvényközpont is közölte a közönséggel a szomorú hírt: „A 2020.január 4-ére meghirdetett Páratlan páros című előadás előre nem látott tragikus okok miatt elmarad.”

Gesztesi Károly életéről és a tragédia részleteiről a hétfői lapszámában olvashatsz. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?