INSIDER

Megdöbbentő időjárást jeleznek nyárra a meteorológusok: ebben nem lesz köszönet

Szélsőségesen forró nyarunk lesz, a hûvös, szeles, esős időt alig több mint egy hét múlva felváltja a kánikula - állítja az AccuWeather friss előrejelzése. Most még nehéz elhinnünk, hogy az időjárás hamarosan óriási fordulatot vesz, de rövid időn belül beköszönt a kánikula.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A nyarat leginkább a forróság, azaz a hosszan tartó hőhullámok jellemzik majd, amelyek várhatóan Magyarország mellett Portugáliát, Spanyolországot, Lengyelországot is sújtják. A hőség idén a szokásosnál tartósabbnak ígérkezik, az előrejelzések szerint többször 38 fok feletti csúcshőmérséklet várható hazánkban és a szomszédjainknál is.

A nyár folyamán a hőség és a szárazság nagy kockázatot jelent. Az aszály egyre súlyosabb problémát okoz majd a nyár második felében, illetve ősszel. A szokatlanul forró éjjelek is aggodalomra adnak okot. Légkondicionálás nélkül a lakások nem tudnak lehűlni az éjszaka folyamán, mielőtt a következő napi hőség beköszönt. Érdemes tehát már most felkészülni.

Dávid Mihály nyíregyházi mérnök időjárás-előrejelzése is arról tanúskodik, hogy forró lesz a nyár. Azt általa készített hőmérsékleti grafikon szerint június közepén pár napos lehűlés várható, majd gyorsan 30 fok fölé emelkedik a napi középhőmérséklet, és – kisebb lehűlésektől eltekintve – augusztus 20-ig 25 fok fölött marad. A legnagyobb hőhullám július első felében várható.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?