INSIDER

Megbüntethetjük az élelmiszerrel csaló multikat!

Vége a kettős élelmiszerminőségnek! Tavaly nagyot szólt az élelmiszerbotrány, mikor kiderült: nyugaton a multik ugyanolyan márkanéven jobb minőségû termékeket adnak, mint nálunk. Az Európai Bizottság most bejelentette, hogy tiltani fogja a kettős élelmiszerminőséget!
  • Szerző: Ripost

Büntethetik a jövőben az uniós országok hatóságai, ha az élelmiszerek forgalmazói különböző tagállamokban azonos termékként értékesítenek olyan árucikkeket, amelyeknek az összetevői vagy jellemzői jelentősen eltérnek egymástól. Az erről szóló javaslatot szerdán terjesztette be a brüsszeli testület - közölte a portfolio.hu.

A szlovákok nem érdemlik meg, hogy kevesebb hal legyen a halrudacskáikban, a magyarok sem, hogy kevesebb húst kapjanak az ételekbe, a csehek pedig kevesebb kakaót a csokoládéba

- mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke korábban.

Eddig azonban a címkéik alapján ellenőrizték az élelmiszereket, azoknak viszont megfeleltek a gyártók és forgalmazók. A testület most azzal érvel, hogy a névazonosság arra ösztönözheti a vevőket, hogy vegyék meg a terméket, ha pedig nem ugyanazt kapják, mint nyugaton, lényegében megtévesztik a fogyasztókat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?