INSIDER

Meg­döb­bentő le­ve­let kap­tunk: így bar­ká­csolta a hor­ror­hin­tát a vurst­li­ki­rály!

Meg­döb­bentő le­ve­let kap­tunk a vár­pa­lo­tai hor­ror­hinta ügyé­ben: egy szak­ma­beli meg­erő­síti, hogy össze­bar­ká­csolt szer­ke­zet oko­zott tra­gé­diát a hét­végi vurst­li­ban.
  • Szerző: Ripost

„Egy minden hájjal megkent kiskirály!” – írta a horrorhinta tulajdonosáról, Greznár Attiláról egy névtelenséget kérő, ám levele alapján szakmabelinek tűnő olvasónk. A levél mindent megerősít, amit eddig a barkácsolt horrorhintáról kiderítettünk. Augusztusban „egy tévéműsorban is szerepelt a mutatványosok királya, mert kellett neki az ego reklám” – írja dühös olvasónk, aki megdöbbentő részleteket árult el:

Nem csodálkozom, hogy leszakadt a berendezése. Ezt a játékot Pozsonyban egy litván vidámparkos hasonló berendezéséről koppintották le, aminek a neve booster. Más nevet adtak neki, és Magyarországon a videó és fotók alapján legyártatta egy általa megjelölt személlyel, majd lepapírozták. Semmi hozzáértés nem volt, csak a sötétben tapogatózott a vurstlibáró! Profiktól kellett volna megvenni a terveket, olyanoktól, akik a vidámparki berendezések gyártására specializálódnak és ilyen gépeket terveznek!

– írja olvasónk, hozzátéve:

De persze egy elnöknek mindent lehet.

Csoda, hogy eddig nem történt katasztrófa

Annak ellenére, hogy instabilnak ítélte, tavaly augusztustól idén májusig működtette a szerkezetet, járva vele az országot! Csoda, hogy eddig nem történt katasztrófa: ezekre a játékokra hétvégente családok tízezrei engedik fel a gyereküket országszerte.

Rozoga vurstlik járják az országot

Greznár Attila, a „vurstlikirály” vezeti a Szórakoztató és Vidámpark Vállalkozók Országos Egyesületet. Ez a szervezet tömöríti a Magyarországon városról városra, falunapról falunapra járó mutatványosokat. Õk azok, akik ha egy városban végeznek, szétszedik az igencsak rozogának tűnő körhintáikat, forgóhintáikat és egyéb vásári játékukat, majd kamionokra pakolják őket, és odébbállnak, majd egy következő falunapon újra felállítják szerkezeteiket. Ezek jó része igen rossz állapotban van, a szülők többsége rettegve engedi fel rá gyerekét.Nyilván az sem tesz jót nekik, hogy hetente szétszedik, majd újra összerakják ezeket a néha 20-30 méter magas monstrumokat.

Általában megvannak a szükséges papírjaik, engedélyeik. Éppen tegnap ért véget a várpalotai önkormányzat vizsgálata, és közölték: a baleset előtt a horrorhintát üzemeltető cégnek minden engedélye megvolt. De azt vizsgálja-e valaki, hogy ezeket a rozoga, rozsdás szerkezeteket hétről hétre jól rakják-e újra össze? Vajon alaposan ellenőrzik-e őket? A hétvégi baleset után a válasz: nyilvánvalóan nem! Szigorítani kell az ellenőrzésen, és addig is: egyetlen felelős szülő sem engedje fel ezekre a játékokra a gyerekét!

Arról, hogy mit mondott lapunknak a hinta üzemeltetője, Greznár Attila, valamint hogy hogyan készülnek a mutatványosok a magyar vándorvurstlikban, a szombati napilapban közlünk részleteket!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?