INSIDER

„Másokban él tovább a szerelmem” – emberéleteket mentenek meg a 21 éves Dóri szerveivel

Vecsésnél szenvedett családjával balesetet a fiatal lány. Az ő életét már nem lehetett megmenteni.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a is beszámolt, borzalmas baleset történt az M4-esen Vecsésnél. Egy család a temetőből hazafelé tartva szenvedett balesetet. A 21 éves Dóri olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy agyhalottá nyilvánították.

Pénteken az orvosai úgy döntöttek, lekapcsolják a gépekről a fiatal lányt. A lány közel egy hétig feküdt kómában, és bár eleinte még volt remény, hogy agyi funkciói beindulnak, a baleset után a klinikai halál állapotában töltött 15 percig végzetes volt.

Fotó: Ripost

„Az ember mindig remél, így mi is reménykedtünk az utolsó pillanatig. Péntek reggel azonban hívtak minket a kórházból, hogy az orvosi bizottság döntött, a szerelmem sosem térne magához, így lekapcsolják őt a gépről, amely életben tartotta” – mesélte megtörten Dóri barátja a Blikknek.

Csodó Lóránd csütörtökön el tudott búcsúzni szerelmétől. „A maszk miatt még megpuszilni sem tudtam, a kesztyű miatt még a bőrét sem tapinthattam. Csak fogtam a kezét, és mondtam, mennyire szeretem, búcsúztam tőle..”

Mivel Dóri korábban nem rendelkezett máshogy, szervei másoknak jelenthetnek új életet.

„Megoperálták és a szerveit mások kapják meg, másokban él tovább a szerelmem. Arról, hogy ez így legyen, nem a család döntött, és biztos vagyok abban, ő nem akarta volna, hogy kivegyék a szerveit…” – mondta Lóri.

Magyarországon a hivatalos jogszabályok alapján a szervadományozással kapcsolatban az úgynevezett „feltételezett beleegyezés” elve érvényesül, vagyis ha valaki életében nem tiltakozott az ellen, hogy halála esetén szerveit, szöveteit felhasználják szervátültetés céljára, akkor feltételezhető az illető beleegyezése, és a szervek eltávolítása elvégezhető.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?