INSIDER

Dóri már soha nem megy haza: lekapcsolták az orvosok a gépekről a 21 éves lányt

Meghalt az a 21 éves lány, aki vasárnap szenvedett autóbaleset az M4-es autóút Vecsést elkerülő szakaszán.
  • Szerző: Ripost

Meghalt az a 21 éves lány, aki vasárnap szenvedett autóbaleset az M4-es autóút Vecsést elkerülő szakaszán. Dóri olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét nem tudták megmenteni, a lánynál beállt az agyhalál. Pénteken reggel az orvosok lekapcsolták a gépekről.

„Felfoghatatlan. A több orvosból álló bizottság megállapította, hogy Dórinál beállt az agyhalál állapota” – mondta elcsukló hangon a Blikknek a 21 éves lány barátja.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Tegnap tudtam tőle elbúcsúzni, de még nem fogtam fel, hogy nincs többé. Kérnék mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a fájdalmunkat, és a rosszindulatú megjegyzésektől is kíméljék Dóri szeretteit” – mondta Csodó Lóri.

A 21 éves lány az édesanyjával, a mamájával és a nevelőapjával a temetőből jött, virágot vittek a rokonaik sírjához a múlt hét végén. A kocsiból még írt egy sms-t szerelmének. Pár perccel később az autó, eddig tisztázatlan körülmények között, megcsúszott, majd az árokba zuhantak Pest megyében, az M4-es autóút vecsési elkerülőjén.

„Eltört négy csigolyája, a helyszínen megállt a szíve. Tizenöt percig nem élt, de sikerült újraéleszteni, ám az agya nem kapott oxigént – mondta Lóri.

„A mentősök kitartóan küzdöttek az életéért, végül újra dobogott a szíve. A kórházban kiderült, hogy az agyi funkciók megszűntek. Csúnyán hangzik, de Dóri agyhalott állapotban van, és az orvosok szerint szinte semmilyen esély sincs arra, hogy valaha felépül. Ha a szervezete küzd, és életben marad, akkor is vegetatív állapotban marad, soha nem lesz már ugyanaz az ember, mint korábban. Nem tud majd beszélni, járni, még a kanalat sem tudja majd megfogni, hogy egyen” – mesélte megtörten a baleset után.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?