INSIDER

Malactáppal érlelik a söröket!

A magyaroknak ez is jó?
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mikor jutunk el oda, ahova a németek már ötszáz éve? Mikor lesz nálunk olyan sörtörvény, mint Németországban? Ott már 1516-ban kimondták, hogy a sör készítéséhez csak árpát, komlót és vizet szabad használni. Ettől kezdve többé nem mérgezték a németeket különféle, kétes minőségű sörpancsokkal.

Nálunk azóta sincs ilyen szabályozás. Itatják hát a gyanútlan magyart mindenféle kétes alapanyagot tartalmazó, sörre emlékeztető itallal.

Malactáp van a sörben

Csak kevesen tudják, hogy a legtöbb, Magyarországon kapható sör lényegében malactáppal, vagyis kukoricadarával készült. Hogy miért? Mert így olcsóbb az előállítása, többet kaszálnak rajta a gyártók. A magyarnak meg ugyebár így is jó…

 

Kell még hozzá vegyszer is!

A malactáppal megpakolt sör feleannyi idő alatt érik meg, mint az igazi sör, amit csak árpából és komlóból készítenek.

Igaz, hogy a kukoricadara gyorsan lebomoljon, még műanyag, tehát mesterséges enzimeket is bele kell dobálni az erjesztőkádakba, vagyis vegyszerek kerülnek a legtöbb magyar sörbe.

Hogy ettől ez a sörnek nevezett valami sokkal inkább puffaszt, és erősebb másnaposságot okozhat? Ugyan ki törődik ezzel…

Ráadásul még vízzel fel is kell hígítani ezt a sörnek nevezett valamit, amit a legtöbbször sör helyett iszunk itt, Magyarországon. Széndioxid se nagyon van benne, azt utólag palackokból pumpálják bele, mint a szódavízbe…

A napilap szerdai számából megtudhatja, hogy a Magyarországon forgalmazott sörök jó része teli van műanyag enzimekkel, és ezt a cégek el is titkolhatják - mégpedig legálisan!  A lapból kiderül, miért tehetik ezt meg, és az is, hogy mit okozhatnak ezek az anyagok a sörfogyasztók szervezetében.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?