INSIDER

Magyarország jó helyen áll az oltásokat tekintve

Magyarország jól áll a beoltottak számát tekintve a Bloomberg szakportál kimutatása szerint.
  • Szerző: Ripost

Világszinten a 22. helyen állunk, az Európai Unió tagállamai között nyolcadikak vagyunk a beadott oltások számát tekintve, a lakosság számára tekintet nélkül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Az első helyen az Egyesült Államok áll, ahol eddig 14,3 millió személyt oltottak be. Második az Európai Unió – a globális rangsorban az EU külön is szerepel -, a harmadik pedig Kína, ott 10 millió oltást adtak be.

Budapest, 2021. január 16.
Egy egészségügyi dolgozó elõkészíti a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a beadás elõtt a budapesti Semmelweis Egyetem Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikáján 2021. január 16-án.
MTI/Illyés Tibor

Az Unión belül a legjobban Olaszország áll, náluk már 1,1 millió embert oltottak be, Németországban több mint egymillió személyt, majd következik Spanyolország 769 ezer, Lengyelország 457 ezer, Franciaország 422 ezer, Románia 205 ezer oltással. Előttünk Dánia van, ahol 170 ezer embert oltottak be, majd jön Magyarország, nálunk több mint 123 ezer személy kapta már meg a vakcinát.

Ha a lakosság számarányához mérjük a beoltottságot, akkor különösen jól állunk, a legtöbb országban nem éri el az 1 százalékot a beoltottak aránya.

És ezeket olvastad már?