INSIDER

Lóval és kutyával akcióznak a polgárőrök, kiderült, kikre és hogyan vadásznak

Erdők, mezők, külterületek közbiztonsága után azok tisztaságáért is dolgoznak a lovas és kutyás szolgálatot ellátó polgárőrök.
  • Szerző: Ripost

Március 8-án kezdődött és három hónapig tart az az akció, melynek során illegális szemetelőkre vadásznak Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye kutyás és lovas szolgálatot teljesítő polgárőrei. Rendszeresen ellenőrzéseket tartanak a megyei egyesületek támogatásával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Feltérképezzük az illegális hulladéklerakó helyeket, feltesszük azokat az országos hulladékradar oldalra, és megpróbáljuk tetten érni az elkövetőket”

– mondta el a -nak Molnár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Szolgálatának elnökhelyettese.

Ahol nagyobb mennyiségű hulladékot találnak, a környékre kamerát szerelnek fel, annak felvétele bizonyító erejű lesz. A gyakori és kiszámithatatlan időpontban történő ellenőrzés reményeik szerint segít megelőzni a környezetkárosítást.

Kutyás és lovas polgárőrök járják a megyéket, hogy fülön csípjék az illegfális szemetelőket.

Kutyás és lovas polgárőrök járják a megyéket, hogy fülön csípjék az illegfális szemetelőket

A járványveszély miatt a tervezett megnyitót nem tudták megtartani, de remélik, júniusban a záró programon komoly eredményekről számolhatnak be. Molnár Zoltántól megtudtuk: a kutyás és a lovas polgárőrök rendszeresen, hétköznap és ünnepnapokon is járják a külterületeket.

Elszomorító és érthetetlen, hogy miközben az ország minden településén működik a hulladékszállítás, ennek ellenére van, aki a háztartási hulladékot az erdőben dobja el – már több ilyen zsákot is találtak. A nagyobb mennyiségű műanyag doboz, üdítős flakon is jobb helyen volna a szelektív gyűjtőben. A polgárőrök találtak már régi fürdőkádat, zuhanykabint, teherautónyi építési törmeléket népszerű kirándulóhelyen. Még mindig vannak, akik megunt lakberendezési tárgyaiktól is így szabadulnak meg. A polgárőrök remélik, hogy a tettenérés veszélye elriasztja a környezetszennyezőket, az akcióhoz ezért választották a lovas és a kutyás szolgálatot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?