INSIDER

Így reagált a kórházi dolgozó, aki lenyúlta egy Covidban elhunyt beteg bankkártyáját

Döbbenetes eset történt a Covid-osztályon egy beteg halála után. A nővér viselkedésére nincs magyarázat.
  • Szerző: Ripost

Elhunyt egy 83 éves Covid-beteg az angliai kórházban, a nővér pedig lenyúlta a bankkártyát. A Birmingham Heartlands kórházban történt az eset. Az enyveskezű nővérke édességet és szénsavas italokat vásárolt az eltulajdonított kártyával a kórházi automatából – írja a Daily Mail.

Kiderült: a 23 éves Ayesha Basharat egészségügyi asszisztens mindössze 17 perccel azután használta fel a 83 éves nő kártyáját, hogy az meghalt.

Ayesha az érintés nélküli vásárlás lehetősége miatt PIN-kód nélkül is tudta használni a kártyát és hat darab egy fontos terméket vásárolt a folyosón levő automatából.

Négy nappal az eset után is próbált vásárolni, de addigra már törölték a kártyát.

A lebukott nő először azt állította, hogy a földön találta a kártyát, amit fizetéskor „összetévesztett” a sajátjával.

Június 9-én, szerdán a bíróságán azonban elismerte a tettét. A lopás és csalás miatt kétszer öt hónap börtönbüntetést szabtak ki rá egyidejűleg, mindkettőt 18 hónapra felfüggesztve.

lenyúlta a bankkártyát

Fotó: Pixabay

A jelentések szerint Basharat nem volt hajlandó bocsánatot kérni a nyugdíjas családjától.

„Nem akarok erről beszélni. Nincs mit mondanom” – közölte, miközben az ajtó előtt állt, apjával és az idősebb testvérével az oldalán.

Arra a kérdésre sem volt hajlandó válaszolni a fiatal nő, hogy miért használta az elhunyt bankkártyáját.

A Heartlands Kórházat működtető University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust közölte, hogy alkalmazottukat azonnal felfüggesztették, amikor tudomást szereztek az esetről. Belső vizsgálat is indult.

„Együttérzünk a beteg családjával és őszintén elnézést kérünk a történtekért, ez az eset gyalázatos és egyértelműen elmaradt az integritás magas színvonalától, amelyet mindannyian elvárunk az NHS alkalmazottaitól” – közölte a kórház.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?