INSIDER

Egyként lázadtak fel a szülők a tanító néni ellen, aki megalázta a kisfiút

Csúnyának és silánynak nevezte az egész osztály előtt az ajándékot, amit tanítványától kapott. A rövidlátó kisfiú saját kézzel készítette.
  • Szerző: Ripost

A romániai Argeş megyében található Slobozia településen egy harmadik osztályos kisfiú kézzel készített „márciuskát” és csokoládét vitt ajándékba pedagógusának. A márciuska egy tavaszváró ajándéktárgy, Romániában március elsején szokás ajándékozni a piros fehér színekben pompázó dísztárgyat. A tanító néni azonban megalázta a kisfiút.

A tanár néni azonban csúnyának és silánynak nevezte az egész osztály előtt a kis Nicolae ajándékát, és vissza akarta neki adni. A kisfiú ezt otthon sírva mesélte el, a szülők pedig panasszal fordultak a megyei főtanfelügyelőséghez. Mint kiderült, a tanító néninek már korábban is gondja akadt a fiúval, azt tanácsolta a szülőknek, hogy adják speciális iskolába, mert hiperaktív a gyerek, miközben a vizsgálatok nem találták Nicolae-t annak. A gyerek ráadásul súlyosan rövidlátó, hamarosan egy műtétre lesz szüksége emiatt.

Egy helyi újságíró a történet hallatán egy kezdeményezést indított el, a Facebookon árulja a kisfiú kézzel készített kis „csúnya” márciuskáját, és nagy az igény rá, már több százan szeretnének a srácnak segíteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?