INSIDER

Kutyasétáltató elítélt mentette meg a fuldokló korcsolyázót - videó!

A férfi a szomszédos háznál szerzett létrát és kötelet, úgy húzta ki a bajba jutott embert a jégről.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Éppen kutyáját sétáltatta a 49 éves elítélt férfi, amikor észrevette, hogy a Deseda tavon beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt.

A nyomkövetőt viselő férfi egy háznál kapott kötelet és létrát, azzal sietett a bajba jutott ember segítségére. A jég már ropogott alatta, de sikerült az egyik létrára kötelet kötnie és azt belöknie a jeges vízben fuldoklónak, amivel biztonságos részre húzhatta. A korcsolyázónak és megmentőjének a helyszínre érkező tűzoltók segítettek partra jutni.

A 49 éves férfi úgynevezett reintegrációs őrizetes, vagyis már segítik visszailleszkedni a társadalomba. Ennek köszönhetően otthonában lehet, egy számára meghatározott őrizeti zónán belül, s nyomkövetőt kell viselnie.

Noha bátorságáért kedvezményt, jutalmat nem kap,

bátor helytállása  azonban nemcsak a fogvatartottaknak, hanem mindenkinek példa lehet

– közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

A törvény azoknak a fogvatartottaknak ad lehetőséget a reintegrációs őrizet igénybevételére, akiket első alkalommal, nem személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt, és öt évet meg nem haladó fogház- vagy börtönbüntetésre ítéltek, vállalják továbbá bizonyos szabályok betartását. Jelenleg 156-an töltik a szabadságvesztésüket ilyen formában.

címkék:
És ezeket olvastad már?