INSIDER

Kutyák támadtak egy fiatal lányra a Normafánál

Félve megy a Normafa környékére az a 18 éves lány, akit két póráz nélküli kutya támadott meg. A lány combját érték a harapások, a sebek körül pedig bedagadt és belilult a lába. Az ebek gazdája szó nélkül magára hagyta, pedig igazolnia kellett volna, hogy a kutyái be vannak oltva.
  • Szerző: Ripost

Telefonon, remegő hangon értesítette az édesanyját az a 18 éves lány, akire a Normafánál múlt kedden két németjuhászra emlékeztető kutya rátámadt, a combjába vájták a fogaikat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A lányom délelőtt hívott, hogy mi történt. Három osztálytársával ment a Normafa felé, amikor meglátták a két kutyát” – mesélte a -nak felindultan a Budakeszin lakó édesanya. „A gazdájának nyoma sem volt, amikor a kutyák fenyegetően a gyerekek felé indultak, póráz nem volt rajtuk. Már ekkor megijedtek. Végül előkerült egy nő, aki megpróbálta visszahívni az állatokat, de azok elkezdtek morogni és ugatni. Az egyik felugrott két mancsával a lányomra, aki erre hátrálni kezdett. Nem fordítottak hátat a kutyáknak, mert tudták, hogy azzal támadásra ingerelhetik őket, hanem próbáltak hátrálva menekülni, de az állatok követték a lányomat és mindkét combján megharapták. A gazdájuk rájuk szólt ugyan, de csak annyit: ha így viselkednek, akkor legközelebb nem engedi el őket. Aztán szó nélkül távozott, sorsára hagyva a lányomat!”

A sebek ugyan nem súlyosak, de még látszik a négy-négy fognyom és be is van dagadva, be is lilult. Olvasói fotó

Az édesanya a közösségi oldalán kezdte keresni a kutyás nőt, ugyanis nem lehetett tudni, milyen oltásaik vannak az állatoknak. A rendőrségen is feljelentést tett. A lányánál meg is kezdték azt az oltássorozatot, amit akkor kell beadni, ha a támadó állat ismeretlen. Ettől megkímélhette volna a kutya gazdája, ha igazolja, hogy az ebek oltva vannak.

„Eddig nem félt a lányom, most viszont alig mer elindulni reggelente. Még két hétig arra kell járnia, ahol rátámadtak a kutyák, mert iskolai szociális munkát végez, egy gyermekintézményben segítenek az iskolatársaival. A lányom sportoló, karatézik, egyelőre azonban nem edzhet” – tette hozzá az anyuka, aki így is szerencsésnek tartja a lányát és társait, hogy ennyivel megúszták. A felelőtlen gazdára azonban haragudott, egészen addig, amíg a közösségi portálon elő nem került és bocsánatot nem kért.

A sebek ugyan nem súlyosak, de még látszik a négy-négy fognyom és be is van dagadva, be is lilult. Olvasói fotó

Nem szabad elhagyni a helyszínt!

A jogszabályok szerint a kutyáért a gazdája felel vagy az, aki a kutyát vezeti a pórázon. A póráz használata kötelező az utcán, kivéve a vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyák esetében. Amennyiben a kutya sétáltatás közben megharap valakit, a kutyát sétáltató vagy a gazda köteles igazolni magát és azt, hogy az ebek oltva vannak, megadni a nevét és a lakcímét.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?