INSIDER

Koronavírusosok közé zárták a luxushajón a magyarokat

Álommunkának indult, de rémálommá vált a négy magyar útja.
  • Szerző: Ripost

A négy táncos fiatal a Rhapsody of the Seas nevű luxushajó foglyai.

„Vigyetek haza„ – kéri Stana Alexandra, aki párjával, Köcse Györggyel a hajón ragadt, és fogalmuk sincs, hogy fognak hazajutni. A fiatalok kiemelt táncospárként kaptak munkát a hajón, estéről estére fergeteges műsorral kápráztatták el az embereket, amellett, hogy rengeteg gyönyörű dolgot láttak a világban mindeközben.

Képünk illusztráció!
Fotó: 123rf

„Nem is tudom pontosan, mikor tört ki a vírus, és hogy terjedt el ilyen gyorsan, de jó ideje tudjuk, hogy jelen van. A mi hajónkon egészen addig jöttek-mentek az emberek, ameddig már több, másik hajón is megjelent a vírus” - emlékszik vissza a Borsnak Alexandra.

Nemrég a cég bejelentette, hogy a világjárvány miatt leállnak egy hónapra.

„Ettől függetlenül március 14-én, amikor már egész Olaszország karanténban volt, új dolgozókat engedtek fel a hajóra. Ők a világ minden pontjáról érkeztek, többen Európából” – meséli a fiatal lány. S bár az utasokat leszállították, a 200 dolgozónak fent kellett maradni a hajón.

„Egy hétig semmi gond nem volt, remekül szórakozott mindenki: semmi munka, medencézés, mozizás. De egy hét után nyilván felmerült mindenkiben a kérdés, hogy miért is nem mehetünk haza? Ekkor a vezetőség bejelentette, hogy a tampai határőrség nem adott zöld utat a nem amerikai állampolgárok hazamenetelére, ugyanis nem telt le a két hét az utolsó utascsoport leszállásától számítva” - mondja Alexandra.

„Aztán a második hét is eltelt, az emberek egyre idegesebbek lettek, a dolgozók lökdösődtek egymással, és egyfolytában telefonáltak, hogy valamilyen megoldást találjunk. Ekkor az étel már fogyóban volt, nem maradt fogkrém, sem vécépapír.„

Alexandra, aki csak haza szeretne jutni, elmondta, hogy mivel felmerült a gyanú a napokban, hogy egyikük a hajón koronavírusos, így a közös programoknak vége lett. Majd a kapitány meg is erősítette, hogy a fedélzeten több fertőzött is van, ezért mindenkinek 16 napig a kabinjában kell maradnia.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?