INSIDER

„Alig kapott levegőt„ – drámai vallomást tett a másfél éves koronavírusos Bertalan családja

Napokig nem evett, nem ivott, egy idő után teljesen kiszáradt, és levegőt is alig kapott – ilyen, koronavírusra utaló tünetekkel szállították kórházba Bertalant, egy másfél éves kisfiút. A kicsi mostanra már szerencsére jól van, de a történteket a család soha nem felejti el. Bátyja üzent a vírustagadóknak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

„Szeretnék minden kételyt, aggályt, tévhitet eloszlatni, senki ne higgye, hogy nincs vírus! A vírus igenis van, jelen van a mindennapjainkban” – írta ki Facebook-oldalára egy 23 éves fiatal, aki a Metropolnak részletesen is beszámolt másfél éves kisöccse kálváriájáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

fertőzött magyar kisfiú

Fotó: Metropol

Az édesanyjától kaphatta el

A kis Bertalant február végén vitte be a család a tatabányai kórházba azok után, hogy a pici állapota napról napra csak romlott.

„Nem evett, és inni is alig ivott, 24 óra alatt mindössze négy kortyot sikerült lenyelnie„ – idézte fel a kicsi bátyja, Tomi. „Félő volt, hogy kiszárad, és közben nagyon csúnyán köhögött, alig kapott levegőt. Mivel édesanyja igazolt covidos volt, így ő is koronavírusra utaló tünetekkel került kórházba. Megröntgenezték, és kiderült, tüdőgyulladása van. Kaptunk gyógyszert, és azt kérték, hogy amennyiben nem javul az állapota, a budapesti Heim Pál Kórházba kell vinnünk. Mondanom sem kell, ettől nagyon megijedtünk” – mesélte a testvér.

Pestig meg sem álltak a picivel

A család reménykedett, hogy a gyógyszerektől majd jobbra fordul Bertalan állapota, ám mivel kihányta azokat, semmi változás nem történt, továbbra sem evett és ivott, és a légzési nehézségek is megmaradtak.

„Bár hazaküldtek minket a kórházból, nem mertünk vele otthon maradni éjszakára, így végül kihívtuk a mentőket, akik meg sem álltak vele Pestig. Ott azonnal infúziót kapott, és még aznap éjjel, valamint másnap reggel is inhalálni kellett, annyira nehezen kapott levegőt. Pár napot még bent kellett töltenie, de szerencsére javulni kezdett az állapota, és miután már megitta, megette a kívánt mennyiséget, hazahozhattuk. Azóta is jól van, bár a fulladás, nehéz légzés még mindig nem szűnt meg teljesen„ – mondta Tomi, aki azt is elárulta, hogy egy hónap múlva kontrollra kell vinni a kisöccsét, hogy megtudják a betegség idején nem alakult-e ki valamilyen hosszabb távú szövődmény.

„Felháborít, amit a vírustagadók csinálnak”

Bár a 23 éves fiatal mindig is tudta, hogy a vírus létezik, most már abban is biztos, hogy ez egy cseppet sem játék.

„Az öcsém betegsége előtt sem volt kétséges, hogy a vírus igenis létezik. Igaz, nem megfogható, és nem tudhatjuk, milyen mértékben van jelen a környezetünkben, de nem kérdés, hogy vigyáznunk kell. Ettől függetlenül nekem is voltak kételyeim, de most, hogy már a családomban is felütötte a fejét, – méghozzá ilyen módon – méginkább felháborít az, amit a vírustagadók csinálnak. Rengeteg álhír jelenik meg a különböző közösségi oldalakon. Elhatároztam, ha még egybe belefutok, akkor nincs mese, a rendőrséghez fordulok” – jelentette ki az aggódó testvér.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?