INSIDER

Kegyetlen részletek a kórházi késelésről, csak erős idegzetűeknek – videó

A rendőrség felfedte, hogy mi is történt a Honvédkórház Covid-osztályán. Szörnyű részleteket közöltek.
  • Szerző: Ripost

A rendőrség által közzétett videóban mesélt a nyomozásról Gál Sándor r. alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője. Egy 37 éves kínai állampolgár ellen indítottak eljárást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az eset a Honvédkórház Covid-osztályán történt. Egy ápoló az egyik női beteg sikolyaira a kórterembe érve azt látta, hogy a férfi az egyik kezével a nő nyakát szorongatta, a másikkal a mellkasát ütötte.

Az ámokfutó miután észrevette az ápolót, megfogott egy ollót, elindult az ápoló felé, aki a folyosóra hátrált. Eközben már egy másik ápoló is odaért, így már ketten próbálták megfékezni a támadót. Elértek hátrálás közben egy másik kórteremhez. A férfi ide bement, az altatásban lévő és lélegeztetés alatt álló beteg szájából kitépte a csöveket, majd az ollóval közel 30-szor sújtott le az ott fekvő tanárnő fejére. Az asszony nem élte túl a sérüléseit.

Ezután a férfi a kórház biztonsági őreivel találta magát szemben. Az egyikükre rá is támadt, a kezén megszúrta, de sikerült leteperniük, végül pedig a férfit átadták a kiérkező rendőröknek.

Az elkövetőt egy közeli pszichiátriára szállították, állapota miatt nem tudták gyanúsítottként kihallgatni, csak az őrizetbe vétel és a gyanúsítás tényét lehetett közölni vele, továbbá azt, hogy kezdeményezték letartóztatását. A bíróság ezt március 16-án elrendelte.

Ő az elkövető

Az elkövetőről annyit árultak el, hogy 37 éves kínai állampolgár. Magyar nyelvet nem beszél, ám Budapesten lakik. Rendezett családi körülmények között él, büntetlen előéletű és szakácsként dolgozik. Nem bizonyított, hogy kábítószerfogyasztó.

A nyomozóhatóság szakértők bevonásával tervezi vizsgálni, hogy mi váltotta ki a férfinél a bűncselekmény elkövetését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?