INSIDER

Kiderült: ekkor kötelező beengedni a rovarirtókat a lakásunkba

Már a valódi szakembereket sem merik beengedni az óbudai lakók a trükkös csalók miatt.
  • Szerző: Ripost

Egy fiatal hölgy kért segítséget Facebookon III. kerületi csoportjában, egy olyan ügy kapcsán, ami az utóbbi időben egyre több társasházat érint.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lépcsőházukban kifüggesztett közlemény szerint ugyanis ágyipoloska-irtást végeznek, a lakóknak pedig kötelező beengedniük az irtást végző szakembereket. A nő aggodalmát az is fokozta, hogy Óbudán az utóbbi időben egyre több a trükkös csaló.

Pest Control Exterminator Man Spraying Termite Pesticide In Office
Fotó: shutterstock

„Sose hallottam még olyat, hogy valakit kötelezően be kell engedni rovarirtás céljából a lakásba, amit nem mi kértünk... Megjegyzem nekünk nincsenek ágyi poloska problémáink!” – háborgott a hölgy.

Ki rendelheti el az irtást, és vajon kötelező-e beengedni az ezt végzőket? A Metropol megkérdezte Dr. Izsák Orsolya, társasházi jogászt.

A szakértő szerint amennyiben a házirendben elő van írva, és a közös képviselő rendelte el a rovarirtást, igenis kötelező beengedni az irtást végzőket. Ha pedig meg akarunk bizonyosodni egy kifüggesztett értesítő valódisága felől, forduljunk a gondnokhoz vagy közös képviselőhöz, illetve hívjuk fel a lakásfenntartó szövetkezetet.

A rovarirtás egyébként ezekben az esetekben ingyenes, azonban aki nem engedi be az irtást végző dolgozókat, azt a járási hivatal bírsággal terhelheti. A pénzösszeg megegyezik azzal, amit egyébként is ki kellene fizetni egy ilyen eljárásért, azaz 12-30 ezer forint.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?