INSIDER

Kiadták a másodfokú riasztást, felhőszakadással és jégesővel érkezik a front

Újabb meglepetéseket tartogat az időjárás a hétvégére. Abban nem lesz köszönet, amire a meteorológusok figyelmeztetnek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szombatra virradóan az északkeleti országrész kivételével többfelé várható zápor, zivatar, melyek nagy mennyiségű csapadékot hoznak. Szórványos záporokra, zivatarokra napközben is készülhetünk, melyeket helyenként felhőszakadás, viharos szél, néhol jégeső kísérhet.

Többfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 15-22 fokot mérhetünk. A délutáni maximumok 23 és 33 fok között alakulnak, nyugaton az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékekkel.

Időjárás előrejelzés
Fotó: OMSZ

A legintenzívebb gócokon az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Vasárnap keleten lesz a legtöbb napsütés, itt csak néhol, máshol ismét több helyen várható záporok, zivatarok kialakulása. Többfelé megélénkülhet, nyugaton erős lesz az északias szél, de zivatarok környékén viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 15-21, délután 27-35 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?