INSIDER

Karanténturizmus: Trópusi szigetet játszanak a magyar lakótelepen

Nem hagyja a Balaton-parti lakótelepen élő négytagú család, hogy a koronavírus-járvány megfossza őket szenvedélyüktől, az utazástól. Éppen ezért megteremtik annak illúzióját a négy fal között. Már bakancslistájuk is van. Úgy tűnik, a példájuk ragadós.
  • Szerző: Ripost

Tamara és férje, Ádám szenvedélyes utazók, két kislányuk, a 6 éves Bogi és az 5 éves Borka még náluk is nehezebben viseli a bezártságot. Tudják jól, hogy a koronavírus miatt nem utazhatnak, idejük jó részét otthon töltik, de igyekeznek a „szobafogságot” vidámmá tenni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Abból indultunk ki, hogy a mostani helyzet a gyerekeink számára felér egy all inclusive nyaralással. A nap 24 órájában kedvük szerint rendelhetnek a hűtő és a kamra kínálatából, mi pedig szorgos szobapincérként szervírozzuk is nekik az ennivalót. Szóval, ha ők nyaralhatnak itthon, akkor mi is!” – meséli a -nak Tamara, aki egy elérhetetlennek tűnő álmát valósította meg egyik este: a Maldív-szigetekre vitte a családját – odahaza. Az okostévén keresett egy nagy felbontású, narráció nélküli természetfilmet a Maldív-szigetekről, mindenkit fürdőruhába bújtatott, kempingszékeket és szomjoltókat vett elő és átadták magukat az illúziónak.

Fotó: Olvasoi foto

„Poénnak indult, de miután kipróbáltuk, rájöttünk, milyen jó móka! A lányom csillogó szemekkel kérdezte: Anyu, ez nagyon jó volt, mikor megyünk megint nyaralni?”

Így újból útra keltek, ezúttal a Déli-sarkra „látogattak el”.

„Komolyan mondom, rákaptunk az ízére! Olyannyira, hogy már bakancslistánk is van, ami egyre bővül. Hogy mik szerepelnek rajta? Szeretnénk benevezni egy kenutúrára az Amazonason, aztán csavarognánk New Yorkban, a Central Park állatkertjében, megcsodáljuk a sarki fényt, az Aurora Borealist és sétálnánk a kínai Nagy falon is... Nem tudom, elég lesz-e ennyi mindenre a koronavírus miatt itthon töltött idő!”

A sarki fényt is megcsodálták (Fotó: Olvasói fotó)

Tamara a sikeres első „utazás” után egy Facebook-bejegyzésben mesélt a nem mindennapi programról, s egy fotót is mellékelt. „Karanturizmus. A leégéstől nem félünk, mert vasbeton vastagságú felhőréteg van felettünk, meg a felső szomszéd... meg alattunk is vasbeton, így nem égeti meg a talpunk a forró homok, nem lépünk tengeri sünbe.... A víz medúza mentes és kellemes, 32 fok körüli, ami, ha akarom csapfordítás számtól függően lehet hűvösebb vagy forróbb... Sőt, egy laza zuhanyozás alkalmával egy pillanat alatt gőzkabinná varázsolom a fürdőszobát. A konyha maga a kulináris mennyország. Ha reggel és este mindent kiszórunk a hűtőből az ebédlő asztalra, akkor instant svédasztal is van.” A bejegyzést sokan megosztották és már követői is vannak. „Nyarantén!” – poénkodott az egyik hozzászóló, egy másik azt írta: „Idén mi is pont ide megyünk, annyira megtetszett!”

Jó móka: állítólag a tévében látható vízesések is tudnak fröcskölni, elkel az esernyő, az esőkabát és a gumicsizma (Fotó: Olvasói fotó)

 

Jó poén, de ne csapjuk be a gyereket!

Dr. Domján Mihály családterapeutának tetszik az ötlet: „Ha a gyerek tudja, hogy ez csak egy játék, akkor ez pont olyan jó móka lehet, mint a társasozás. Közös program, minőségi együtt töltött idő, melyben a családi kapcsolat van a középpontban. Ne felejtsük el, a játék összehozza az embereket, s játék közben a szülő is gyerek lehet. Erre pedig mindenkinek szüksége van.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?