INSIDER

Jön a lehűlés: hózápor is várható az ország egyes részein

Ezt nem ússzuk meg szárazon, csapadékossá válik az időjárás. A lehűlés még a havazást is elhozhatja!
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön fokozatosan csökken a felhőzet, akár több órára is kisüthet a nap. Zápor, hózápor elszórtan fordulhat elő. Dél felől a délután folyamán megnövekszik, estétől meg vastagszik a felhőzet. Az élénk északnyugati szelet időnként erős lökések kísérik. Reggel 0, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk. Főleg az Alföldön előfordulhatnak napos időszakok, de inkább erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző. Főként délen, délnyugaton várható több helyen csapadék: hószállingózás, kisebb havazás, havas eső, de délen, délkeleten helyenként eső is eshet. Reggel -3, délután +3 fok valószínű.

Szombaton eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Főleg a hajnali, reggeli órákban sűrű ködfoltok képződhetnek. Néhol fordul elő hószállingózás. A maximum +3°C körül alakul, igazi téli időnk lesz.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főleg délen, délnyugaton alakul ki havazás, havas eső. Eleinte az ÉK-i, majd az ÉNy-i szél erősödhet meg. Mindössze 0, +2°C várható délután.

(Köpönyeg)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?