INSIDER

Kettészakad az ország: jégesővel és felhőszakadással csap le a vihar

Egy hidegfront teheti tönkre a hétvégénket. A riasztást is kiadták.
  • Szerző: Ripost

Szombaton a déli megyékre elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt. Mint írták, „elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!”.

Szombaton az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben már 15-20 fok közé melegedhet a levegő, majd délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik. Északnyugatira fordul a szél, záporok, nyugaton helyenként akár zivatar is kialakulhat.

Vasárnap az ország nagy részén gyakran lesz felhős az ég, de kisebb eső, zápor csak egy-egy helyen fordulhat elő a reggeli órákban. A kissé szeles időben 10-15 fokot mérhetünk.

A jövő hét első napjai száraz, naposabb időt hozhatnak, a szél veszít erejéből. Újra melegszik az idő, hétfőn 14-21 fok közötti, kedden már az ország nagy részén 20 fok körüli maximumokra van kilátás. Hétfőn több, kedden kevesebb lesz a felhő az égen.

Az átlagosnál melegebb idő a hónap utolsó napjain is kitart. Jelentős csapadékra nem kell számítani. A változást az április első napjai hozhatják meg – írta az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?