INSIDER

Intimtémában jók vagyunk: külföldön is nagy siker a magyar ötlet

Korábban közvéleménykutató volt Garamvölgyi Ágnes, ma abból él, hogy intimbetéteket varr. Méghozzá olyanokat, amelyek moshatók. A nők nagyon elégedettek ezzel a megoldással, ami több, régen fennálló problémájukra is megoldást hozott.
  • Szerző: Ripost

Visszamegyünk az őskorba azzal a jelszóval, hogy védjük a környezetünket? Vagy itt valami egészen másról van szó? Azonnal felmerül a kérdés mindenkiben, hogy miért is jó a mosható intimbetét, hiszen ezerféle eszköz kapható a boltokban az igényeknek megfelelően.

„Nagyjából tíz éve kezdődött a történet, amikor a fiamnál mosható pelenkára váltottam” – meséli a %%-nak Garamvölgyi Ágnes. – „Egy külföldi oldalon olvastam a mosható intimbetétről és úgy gondoltam, hogy ebben van fantázia, hiszen így a környezet védelméért is tehetek valamit egy újrahasznosítható termék elkészítésével.”

A háromgyermekes anyuka korábban egy internetes közösség tagjaként találkozott hozzá hasonló, a környezetük iránt felelősséget érző nőkkel, és örömmel tapasztalta, hogy felkeltette az érdeklődésüket. Szó szót követett, és Ágnes úgy gondolta, hogy elkezd ilyeneket varrni.

„Ma már ott tartok, hogy ebből élek, ugyanis nemcsak hazai, hanem külföldi vevőim is vannak, főleg Angliából, Belgiumból, sőt Ciprusról és Svájcból is. Sőt, már jönnek vissza második generációs vásárlóim is, akiknek most 14-15 évesek a lányaik, és nekik is ilyen betétet szeretnének vásárolni” – teszi hozzá Ágnes.

Az anyuka elmondása szerint ez a betét vízzáró réteggel is rendelkezik, amely nem érintkezik a bőrrel és teljes biztonságod ad. Ráadásul elsőrangú pamutból készül.

„Olyan családban születtem, ahol mindenki tudott varrni, így nekem sem okozott gondot ez a munka, sőt örömmel végzem.

Naponta általában tíz betétet készítek el, különféle tarka anyagokból. Darabja mérettől függően 1500-2500 forint” – magyarázza Ágnes.

Kérdésünkre, hogy a környezetvédelmen kívül milyen előnyei vannak a mosható betétnek elmosolyodik.

„Nem is gondolják talán az emberek, hogy milyen sok nőt irritálnak a műanyag betétek. Sokan arról számoltak be nekem, hogy eltűntek a kellemetlen szagok, mióta az én betéteimet használják, sőt többeknél rövidebb lett a menstruációs ciklus.”

Az anyuka nagyon örül annak, hogy egyre több fiatal nyitott a mosható betétekre, sőt az idősebb korosztályból az inkontinenciával küszködők is érdeklődnek már.

„Naponta általában hat órát dolgozom, de sokszor előfordult már, hogy annyi megrendelés érkezett, hogy 12 órán keresztül is varrtam. Készítek hozzá hasonló mintával kistáskát is, amiben tárolhatják. Nagyon testhez álló munka ez nekem. Főleg, mert így a magam ura lehetek. A vásárlóim teljesen egyedi betétet kapnak tőlem, és szeretném, ha ez így maradnak, ezért nem gondolkozom nagyüzemben” – szögezi le Ágnes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?