INSIDER

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók és a védekezésben részt vevő hallgatók

A védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak.
  • Szerző: Ripost

„Nemcsak az egészségügyi dolgozók, hanem a védekezésben részt vevő, orvos- és egészségtudományi hallgatók is térítésmentesen használhatják országszerte a közösségi közlekedési eszközöket” – jelentette be Schanda Tamás közösségimédia-oldalán. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára a bejegyzésben kiemelte:

minden támogatást meg kell adni azoknak, akik a frontvonalban harcolnak a vírus ellen.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül vehetik igénybe valamennyi helyközi és helyi tömegközlekedési eszközt a jogszabály által meghatározott egészségügyi dolgozók, valamint az orvos-, egészségtudományi képzésben résztvevő, a koronavírus világjárvány elleni védekezésbe bevont hallgatók.

❗Minden támogatást meg kell adni azoknak, akik a frontvonalban harcolnak a vírus ellen!

Részletek: 486/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet, https://magyarkozlony.hu

Közzétette: Schanda Tamás2020. november 10., kedd

A dolgozóknak mindehhez csak a személyazonosságukat igazoló okmányra és a munkáltatójuk által kiállított igazolásra van szükségük, a hallgatóknak pedig ezeken felül egy, a felsőoktatási intézményüktől származó igazolásra. A formanyomtatvány a rendelet mellékleteként elérhető a friss Magyar Közlöny 7676. oldalán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?