INSIDER

Ilyen ostoba álhírekkel uszítanak az oltás ellen

Futótűzként terjednek az oltással kapcsolatos álhírek az interneten, amik elbizonytalanítják azokat, akik még nem döntöttek, kérik-e a vakcinát. Most egy nem létező nemzetközi tudományos szervezet munkatársára hivatkozva állítja valaki, hogy a sötétben világít az oltás, amiből arra következtet, hogy radioaktív anyag van benne. Természetesen sem ez, sem az nem igaz!
  • Szerző: Ripost

A maszkellenesek után most az oltásellenesek is akcióba léptek, és elképesztő álhíreket terjesztenek, amiket úgy csomagolnak, hogy hihetőnek tűnjék, ezáltal elbizonytalanítsák az embereket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azt állítja, lopott egy ampullát

Most éppen egy olyan bejegyzés kering az interneten, amiben egy férfi azt állítja, hogy a Szövetségi Gyógyászati és Orvosi Intézet munkatársa, így lehetősége nyílt titokban ellopni egy ampullát az oltóanyagból, amit „elemzett” otthon. A férfi nem kevesebbet állít, mint hogy az oltóanyag „világít a sötétben, tehát radioaktív, óránként 70 microsievert” – írja, a képtelenséget a sugárzási dózis mértékegységének használatával tudományosként feltüntetve.

A kép természetesen manipulált

 

Minden szava hazugság

Először is: egyáltalán nem létezik Szövetségi Gyógyászati és Orvosi Intézet, így természetesen a munkatársa sem lehet, és a vakcinához sem férhet hozzá illetéktelen. Arról pedig, hogy szerinte mennyit sugárzik az oltás óránként, érdemes tudni: az átlagember 2-3 microsiever természetes sugárzásnak van kitéve évente.

Az oltóanyag tartalmáról számos más téves feltételezés vagy rémhír is kering: hogy daganatos vagy magzati sejteket tartalmaz, hogy szintetikus, természetidegen anyag, hogy mikrochipet tartalmaz vagy hogy olyan mikro-helymeghatározó van benne, amivel aztán követni tudják a beoltott embert – mintha ezt nem lehetne megtenni bármelyik mobiltelefonnal.

Aki nekik hisz, önmagának és másoknak is árt

Ezeknek az álhíreknek az a legnagyobb veszélye, hogy terjesztői szakértőnek tüntetik fel a szerzőt, megpróbálják hitelessé tenni a rémhírt, emiatt sokan elbizonytalanodnak az oltással kapcsolatban. Az internetet böngésző olvasó pedig nem néz utána, létezik-e a hivatkozott intézet, mi az a microsiever és mivel hallott már arról, hogy egyes oltásokhoz felhasználtak állati vagy magzati szöveteket, készséggel elhiszik, hogy a koronavírus elleni vakcinában is az van. Azok, akik megrengetik a közbizalmat az oltásban, súlyos kárt okoznak, mert a járványnak csakis az vethet véget, ha elegen beoltatják magukat.

Itt az igazság az oltásról!

A valóban hiteles szakemberektől tájékozódott arról, mi van az Pfizer-BioNTech oltásában: a vakcina alapjául szolgáló eljárás kidolgozójától, dr. Karikó Katalintól és Kemenesi Gábortól, a pécsi egyetem virológusától. Karikó Katalin határozottan leszögezte: az oltásban csak természetes és növényi molekulák vannak! Nincs benne sem magzati, sem állati eredetű sejt, semmilyen vegyszer.

 

Mi van valójában az oltóanyagban?

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinái a balassagyarmati Kenessey Albert kórház oltópontján MTI/Komka Péter

* A fő alkotóelem egy RNS-üzenet, ami egy speciális fehérje, ami olyan “üzenetet” ad át a sejtnek, ami alapján az immunrendszerünk antitestekkel és az immunsejtjeink felkészítésével válaszolva kialakítja a védelmet.

* A hírvivő RNS-t lipidek, vagyis zsírmolekulák veszik körül

* Mindez egy sóoldalban úszik, ami négyféle sót és cukormolekulákat tartalmaz.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?