INSIDER

Így vert át mindenkit a nő, aki 20 évig felvette halott anyja pénzét

Nincstelenné válhat és börtönbe is kerülhet az a nő, aki hosszú évekig felvette halott anyja nyugdíját
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az első időben havi 70-80 ezer, később 90 ezer forintról volt szó, a 100 ezret nem érte el. Az asszonynak most 13 millió 705 ezer forintot kell visszafizetnie. A győri nő 45 éves volt, amikor édesanyja meghalt.

Szegényes életkörülmények között élt, édesanyja halálát nem jelentette be a hivatalban. Ekkor még nem gondolt csalásra, csupán nemtörődömségből tett így.  Aztán a következő hónapban a postás megjelent a házban ahol élt és ahol korábban az édesanyja is lakott és hozta a halott asszony nyugdíját. A nő átvette és rájött, számára ez a pénz tökéletes havi jövedelemkiegészítés... Négy év elteltével, 2001-ben új adatközlő lapot küldtek neki a nyugdíjfolyósítóból. Ekkor már tudatosan cselekedett, kitöltötte a papírt és ráhamisította halott édesanyja aláírását, majd az adatlapot visszaküldte a hivatalba. Ez okirat hamisításnak számít, ám a nőnek szerencséje van, mert mára az anyakönyvi adatokat és kiderült a csalás.
- A nyugdíjfolyósító hatóság öt évre visszamenőleg mintegy 4 millió 804 ezer forint erejéig kötelezte a vádlottat az ellátás visszafizetésére, az ügyészség pedig a fennmaradó 8 millió 901 ezer forint kárra
vagyonelkobzást indítványozott
- mondta el a -nak Dr. Gál Katalin Zsuzsanna, a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség szóvivője.
A nő házára jelzálog kerülhet, ráadásul a bíróság börtönbüntetésre ítélheti: két évet kaphat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?