INSIDER

Így éltek a börtönben a kaposvári tinigyilkosok, magaviseletük miatt szabadultak

A megölt fiú édesanyja is megszólalt.
  • Szerző: Ripost

Tizenegy év után csütörtökön szabadult a börtönből a kaposvári tinigyilkosság két elkövetője, a 28 éves V. és K.

Az ítélet szerint 14 évet kellett volna börtönben tölteniük, ám példás magaviseletük miatt csütörtökön feltételesen szabadlábra kerültek.

2008. május 21-én a két gimnazista brutális kegyetlenséggel megölte osztálytársát, a 17 éves Sz. Józsefet. Az elkövetők a tettüket azzal indokolták, hogy Jocó nagyképű lett, és már idegesítette őket, hogy mindig velük akar lenni.

A Blikk információi szerint a két fiatal a börtönévek alatt végig példásan viselkedett, egyetlen fegyelmit sem kaptak, jutalmat azonban annál többet. Mindketten az úgynevezett vallási részlegen töltötték a büntetésüket, a börtönben ugyanis megtértek. Az átlagosnál magasabb intelligenciájú K. minden szabadidejében teológiai témájú képeket festett és rajzolt, V. viszont, miután végzett a konyhai munkájával, inkább pihenéssel és olvasással töltötte az idejét.

Az érettségit négyes átlaggal tették le, a továbbtanulással azonban megvárták, amíg szabadulnak. V. gépészmérnök akar lenni, K. pedig dolgozni akar, amíg nem keres annyi pénzt, hogy valamilyen művészeti iskolába felvételizhessen.

Mindkettejük mellett kitartott a családjuk, rendszeresen látogatták őket a börtönben. Csütörtöki szabadulásukkor egy autó jött értük.

Jocó szülei egyetlen gyermeke volt, többévnyi sikertelen próbálkozás után ajándékozta meg őket a sors egy kisfiúval. A gyászoló anya most csupán annyit mondott a lapnak, hogy ezernyi érzés kavarog benne, amelyekről még nem tud beszélni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?