INSIDER

Igazi csoda: Zente hosszú utat tett meg a kórháztól a szánkózásig

Mint minden kisgyermek, az SMA-s Zente is szereti a havat, szüleivel ki is használták, hogy az elmúlt napokban nagyobb mennyiség esett a hegyekben. Az izomsorvadásban szenvedő kisfiúért az egész ország izgult, története mindenkit megérintett.
  • Szerző: Ripost

Micsoda nagy utat tett meg az SMA-betegséggel diagnosztizált Zente, akiért egy emberként fogott össze az ország 2019-ben. A kisfiú kezelésére négy hét alatt összegyűlt a 700 millió forint, amiért családja azóta sem tud eléggé hálás lenni.

Fotó: Bors

Zente egy csodagyerkőc, aki másfél éve még csak annyira volt képes izomsorvadása miatt, hogy ülő helyzetben maradjon, és akinek egy 20–30 grammos játék felemelése is gondot okozott.

Fotó: Bethesda Gyermekkórház

A kezelés után sem ment minden könnyen, ám Zente kis kora ellenére óriási akarat-erőről tett tanúbizonyságot. Soha nincs egy rossz szava a megerőltető gyógytornákon, a fejlesztő foglalkozásokon. Mert bár még csak február végén lesz 3 éves, több rosszon ment keresztül, mint egy felnőtt.

Fotó: Facebook

Ő az, aki sosem adja fel, mit neki kerekesszék, mit neki betegség. Édesanyja elmondása szerint már ugyanolyan rossz, mint amilyennek egy fiú gyerkőcnek lennie kell ennyi idős korában. Imád játszani, főleg a család kutyájával, Fruzsival, és anyukája idegeivel, aki persze nem haragszik érte. Ők is alig várták az első nagyobb havat, ki is használták a hétvégi jó időt, szánkózni mentek a hegyekbe. A képeken jól látszik, hogy milyen önfeledten élvezi a tél szépségeit ez a csöppnyi hős – írja a Bors.

Fotó: Facebook

 

És ezeket olvastad már?