INSIDER

Hősként halt meg a fiatal tűzoltó, a baleset okozóját még keresik

Feláldozta az életét G. Dénes, az a fiatal tűzoltó, akinek egy felelőtlenül előző sofőr miatt kellett meghalnia az 55-ös főúton. A szabálytalankodó a baleset után elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi.
  • Szerző: Ripost

Tragikus baleset történt szombaton a Bács-Kiskun megyei Csávoly közelében: egy Suzuki és egy Skoda ütközött össze. A Bors című napilap úgy tudja, a balesetet nem ők, hanem egy felelőtlen harmadik sofőr okozta, egy BMW ugyanis előzni kezdte az előtte haladó Skodát, de olyan meggondolatlanul, hogy a vele szembe jövő suzukis – hogy elkerülje a biztos ütközést – kénytelen volt elrántani a kormányt. Kocsija keresztbe fordult az úton, a Skoda pedig egyenesen belecsapódott. A kocsiban a 31 éves, aznap szabadnapos tűzoltó, G. Dénes ült, aki manőverével vélhetően több életet is megmentett, ő azonban olyan súlyosan megsérült, hogy azonnal meghalt, míg a Skodában ülő nőt helikopterrel kórházba vitték. Az előzgető BMW sofőrje azonban meg sem állt, elhajtott a tragédia helyszínéről. Dénes ismerősei, bajtársai és barátai összeomlottak a tűzoltó halál-hírére.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

„Egyszerűen hihetetlen, hogy más hibájából, ilyen fiatalon elment! Annyi terve volt. Szerette a barátnőjét, a barátait, képtelenek vagyunk feldolgozni, ami történt. Nagyon reméljük, hogy az, aki előidézte ezt a tragédiát, elnyeri méltó büntetését, bár Dénest az sem hozza vissza” – nyilatkozta a lapnak a férfi egy ismerőse.

Bajtársait is sokkolta a hír, főleg, hogy a saját kollégájuk megmentésére riasztották őket. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, úgy tudni, hogy a brutális balesetet látva több szemtanú is megfordult, és az elporzó, menekülő BMW után eredt, és sikerült is felírniuk a rendszámát, amit átadtak a rendőrségnek. A zsaruk nagy erőkkel keresik a cserbenhagyó sofőrt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?