INSIDER

Hoppá: világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban – fotók

Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer, azaz kutyatáncoltató létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával negyedik lett az angliai „Bajnokok Ligáján”, most pedig komoly esélyekkel indul az őszi, franciaországi VB-n.
  • Szerző: Ripost

Közel 60 indulóból ért el tavaly 10. helyezést Bérczes Christine Elisabeth a világbajnokságon. Az idei versenyt a járvány miatt októberre halasztották, amelyre a többszörös díjnyertes kutyatenyésztő és dog dancing oktatással foglalkozó gazdi már javában készül a közel 2 éves Chanel nevű kutyusával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: positive.hu

„Nagyon erős a mezőny, csak tizedek döntenek. A Dance Monkey slágerre készítem a kűrömet, amelyet heti 4-5 alkalommal gyakorlunk Chanel-lel„ – mesélte Christine. A kűr a dog dancingben azt a zenés produkciót jelenti, amelyet a kutya előad.

Fotó: positive.hu

Christine a felkészülés mellett 30 diákot és annak kutyusait is oktatja részben online, de sokan járnak a különtermébe, Hollókőn. Büszke rá, hogy van tanítványa az USA-ból, Ausztriából, Horvátországból és Peruból is.

Fotó: positive.hu

„A dog dancing kivételes kapcsolatot teremt a gazdi és a kutyus között, ráadásul a rendkívül energikus és nehéz természetű kutyákat is kifárasztja, kezelhetőbbé teszi” – tette hozzá a dog dancer, akinek kutyusait, vb-re összeállított kűrjét, valamint diákjait is megnézheti a közönség egy hollókői rendezvényen, július 18-án.

Fotó: positive.hu

Akár 50 trükkre is képes egy dog-dancer kutya

Egy dog-dancer kutya nem ritkán 50-nél több trükköt is meg tud csinálni, és az sem kis dolog, hogy ezeket akkor produkálja, amikor kell és legtöbbször csak hangjelre. Ilyenek a láb közötti szlalom, a hátrafelé menet, a különböző fordulók, átugrások, hempergések és igen, könnyedebb kutyáknál a két lábon járás is. Olyan mozdulatok ezek, melyek csak nehezen taníthatók. Egy kűr általában 1,5-3 perc között van. Kutyatáncra gyakorlatilag bármilyen kutya alkalmas, megtanítható.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?