INSIDER

Hihetetlen kincsekre lelnek a magyar mágneshorgászok

Meglepő dolgokat rejt a tavak és folyók medre: kerékpárt, bicskát, lőfegyvert és más fémtárgyakat, amiket lelkes mágneshorgászok szednek ki a vízből. Ez nemcsak népszerû hobbi, hanem hasznos időtöltés is.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hódít az új vízihobbi, a mágneshorgászat! Az első néhány mágneshorgász csak három éve kezdte itthon, de már így is csaknem háromezren vannak.

Erős mágneseket dobálnak a vízbe, ami magához vonzza a fémtárgyakat – ez a zsákmány. Türelemjáték, de van, aki már az első „kapás” után csillogó szemmel folytatja újdonsült kedvtelését.
„Néhány éve láttam holland videókat a neten, ahogy a csatornákba esett bicikliket és más fémtárgyakat szednek ki a vízből" – mesélte lapunknak Kovács Erik, a mágneshorgászat egyik hazai úttörője. „Utánanéztem, de itthon ez ismeretlen volt, így gondoltam, érdemes belevágni. Ráadásul nemcsak az az öröm, hogy találunk valami izgalmasat, hanem az is, hogy ezzel tisztítjuk a környezetet."


Csodálkoznak az igazi horgászok

Erik és társai lapunk munkatársát is meghívták, amikor összegyűltek a főváros közelében, Pilisvörösvár egyik halastavánál. Erős mágnesekkel és vödrökkel jártuk körbe a partszakaszt. Először az üres stégekről dobálták be a vízbe a mágneseket. Nem is kellett sokat várni, már az első dobásokkal volt „kapás”. Nemcsak pecás horgokat, tartó edényeket és késeket sikerült kiszedniük, de egy antenna és több hatalmas fémlemez, valamint egy vasmacska is partra került. A halakra horgászók először furcsán néztek, majd néhány pecás megkérte a mágneshorgászokat, hogy az ő stégjük környékéről is szedjék ki a korábban véletlenül vízbe ejtett eszközeiket.


„Mindig így viselkednek a horgászok. Először csak néznek, hogy mégis, mit csinálunk, aztán látják, ahogy kiszedjük a horgokat, lapátokat és vasmacskákat, akkor odajönnek, hogy náluk is dobjuk be a mágnest, mert elhagyták a kapásjelzőjüket" – nevetett Kovács Gábor.

A magyar mágneshorgászok találtak már közösségi kerékpárt és gépfegyvert is. További részletek a hétfői %Ripost%-ban. Keresd az újságárusoknál!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?