INSIDER

Hihetetlen, bikinimúzeum nyílik Németországban

Világmegváltó ötlet, vagy csak jó vicc? Egy biztos, Alexander Ruscheinsky most megmutatta, hogy mitől is döglik az a bizonyos légy.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Miért is ne? – gondolhatta Alexander Ruscheinsky a kitaláló, hiszen annyi csodás alakú, bikinis nő után fordulnak meg az emberek. Miért is ne akarná az ember őket múzeumban nézegetni?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

A bikinimúzeum nem máshol van, mint a bajorországi Bad Rappenauban, ahol a fürdődivat fejlődését 1880-tól napjainkig bemutató BikiniArtMuseum 2020 tavaszától várja a látogatókat.

Az 1500 négyzetméteres kiállítóterületen Alexander Ruscheinsky regensburgi vállalkozó mintegy 1200 darabos bikini- és fürdőruha-gyűjteményét mutatja be. A múzeum szlogenje: „Provokatív és nagyon feminista”.

Ruscheinsky elmondta, hogy öt éve fogalmazódott meg benne a múzeum ötlete és akkor fogott hozzá a kutatáshoz. Mára a Bad Rappenau-i épület tetején egy 10 méter magas bikiniszobrot helyeztek el, hogy már távolról felhívja a múzeumra az arra járók figyelmét.

A fürdőruhadivatok bemutatása mellett multimédiás és zenei show-kat, történelmi plakátokat és műalkotásokat is láthatnak a látogatók – adta hírül az MTI. Udo Lindenberg zenész és Otto Waalkes komikus egy előadást is összeállított külön a múzeumlátogatóknak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?