INSIDER

Hazudik a BKK-t lopással vádoló férfi?

Óriási vihart kavart egy utas és a közlekedési központ vitája: Tarlós István is kénytelen volt megszólalni az ügyben!
  • Szerző: BE

Két állítás egymással szemben! A tét: 10 ezer forint.

Még augusztus közepén történt, hogy egy utas a Lehel téri aluljáróban húszezer forintos bankjeggyel vásárolta volna meg 9500 forintos bérletét – adta hírül az atv.hu. A gép azonban csak 500 forintot adott vissza neki. Jelezte a hibát a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), de a közlekedési cég nem akarja megtéríteni a kárát – állította az utas. 

A %% tájékoztatást kért az ügyben a BKK-tól. A közlekedési központ azt állítja: nem húszezres, hanem tízezres bankjeggyel fizetett az utas, és ezt bizonyítani is tudják.

Az automaták felügyeleti rendszerének jelentését is elküldték lapunknak. Ezekből az adatokból tényleg az látható, hogy a vásárlás tízezer forintos bankjeggyel történt. Az automaták visszaadási szabályai szerint, ha valaki 9500 forintos bérletet vásárol, nem is tud húszezer forintos bankjeggyel fizetni – tette hozzá a BKK a %%-hoz eljuttatott közleményében. 

Az ügy szóba került a főpolgármester sajtótájékoztatóján is. Tarlós István megismételte a BKK álláspontját, azt mondta: bizonyítékok cáfolják az utas állítását. Sőt: augusztus 14-én a Lehel téri automaták egyikénél sem fizetett senki húszezer forintos bankjeggyel.

Annyi bizonyos, hogy egy bérletvásárlási üggyel ilyen magas szinten még senki sem foglalkozott...

És ezeket olvastad már?