INSIDER

Havi 350 ezerért bérel luxuslakást a Viking kapitánya

Luxuslakásban raboskodik a pesti belvárosban a Hableányt elsüllyesztő kapitány. Jurij C. hétfő délután a Nagy Ignác utcából egyenesen a belvárosba ment, ahol egy 72 négyzetméteres lakást bérel egy portaszolgálattal ellátott műemléki luxusházban. Ugyan az ukrán férfi a lakást nem hagyhatja el, de megnyugtató közelségben van hozzá a belváros, a Duna-part, és az ország egyik Michelin-csillagos étterme…
  • Szerző: Ripost

Nem akármilyen lakásba tért haza Jurij C., a Viking Sigyn kapitánya hétfőn délután a börtönből! A 28 ember életét követelő balesetet okozó férfi egy 72 négyzetméteres luxuslakást bérel Budapest elit részén, a Parlament és a Lánchíd közelében. Ha az ingatlanosok lakást akarnak kiadni vagy eladni ebben a házban, akkor csak luxusapartmanként említik. Egy hirdetés például Budapest egyik legnívósabb apartman-házának írja le az épületet, melyet néhány éve kívül és belül, az összes ingatlannal együtt luxus minőségben újítottak fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Műemléki épület portaszolgálattal

A műemléki épületet tényleg igen impozáns. A lépcsőház, és a közös használatú belső terek olyanok, mintha egy otthonos villába lépne az ember: mindenütt kényelmes szófák, hangulatos faburkolatok, tükrök kényeztetik a szemet.

Fotó: Ripost

Az egyedi kialakítású tetőkertben közös grillező és napágyak várják a pihenni vágyókat. A belső udvart üvegtetővel fedték le, és ezek után senki nem lepődik meg azon, hogy az ott a lakók kényelmét és biztonságát portaszolgálat is segíti. Bejutni sem lehet akárkinek, tehát illetéktelenek sem tudják zavarni az ukrán kapitányt.

Ez a legdrágább utca a környéken

Mindennek a szépségnek és kényelemnek természetesen meg is kérik az árát. Az V. kerületben lehet egész Magyarországon a legdrágábban lakást bérelni: átlagosan 215 ezer forintot kérnek egy ingatlanért a KSH nyári összesítése szerint. Ám ebben az utcában ennél jóval drágábban, 300-350 ezer forintos havi bérleti díjért kínálnak lakásokat.

Ugyanabban az épületben, ahol Jurij C. lakik, egy az övéhez hasonló méretű lakást 110 millió forintért kínálnak eladásra, a kerület átlagos árainál 33 százalékkal, a fővárosi átlagárhoz képest 110 százalékkal drágábban.

A felesége látogatja

A ház elhelyezkedése is igen jó: néhány percnyire van a Duna, és a ház közvetlen közelében működik az ország egyik Michelin-csillagos étterme. Igaz, mindezeket Jurij C. nem tudja kihasználni, hiszen a Fővárosi Törvényszék ítélete alapján nem hagyhatja el a lakást, csak engedéllyel. Mindezeket az előnyöket azonban kiélvezheti a felesége, aki minden bizonnyal ismét megérkezett Magyarországra, hogy 64 éves férjével lehessen. Nyáron, amikor Jurij C.-t először engedték ki a letartóztatásból egy hét múlva már mellette volt, és úgy tervezték, hogy együtt élnek majd az ingatlanban, amíg az ukrán kapitány ügye tart.

Őt azonban július 29-én a 28 ember életét elvevő gondtalanságból elkövetett halálos tömegszerencsétlenség okozása mellett meggyanúsították 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával is, és mivel fennállt a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítékok megsemmisítésének, és a tanúk befolyásolásának lehetősége, a bíróság ismét a letartóztatása mellett döntött. Ott is maradt volna november 30.-áig, azonban időközben lezárták a nyomozást, valamint egy új szakértői vélemény szerint mégsem törölt adatokat a telefonjáról, tehát nem tüntetett el bizonyítékokat, így engedélyezték neki, hogy bűnügyi felügyelet alatt, nyomkövetővel a lábán védekezzen.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?