INSIDER

Hatékony összetevőt találtak a koronavírusos betegek kezelésére

Nyolcvan betegen tesztelték és bevált a japán Fujifilm egyik gyógyszere.
  • Szerző: RIPOST

A Fujifilm Holdings Corp. digitális kameráiról ismert vállalat, de rendelkezik gyógyszeripari érdekeltséggel is. A vállalat Avigan és Favipiravir néven forgalmazott influenza gyógyszerének egyik összetevője mellékhatások nélkül hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében a pekingi tudományos és technológiai minisztérium bejelentése szerint.

Egy nyolcvan betegen Sencsenben végzett klinikai teszten a szerrel kezelt betegek mellékhatások nélkül gyorsabb és eredményesebb gyógyulást mutattak a kontrollcsoportnál – közölte a minisztérium.

Fotó: Profimedia

Az Avigan és Favipiravir gyógyszereket 2014-ben engedélyezték Japánban. A japán kormány Favipiravir szállítmánnyal támogatta 2016-ban az ebolafertőzés visszaszorítását Guineában. A Fujifilm a kínai bejelentésre reagálva közölte, hogy nem számít bevételének közvetlen növekedésére, mivel a szóban forgó összetevőre vonatkozó licence tavaly lejárt Kínában. A Fujifilm Toyama Chemical Co. Ltd., által kifejlesztett szert Kínában a Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co. Ltd. gyártja influenza ellenes gyógyszerként.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?