INSIDER

Gyümölcsöt, házi pálinkát is hagytak a koronavírusos magyar beteg ajtaja előtt

Radnóti Ákos győri alpolgármester koronavírustesztje is pozitív lett, miután kiderült: a városházán dolgozó jegyző és maga Dézsi Csaba András polgármester is megfertőződött. A karanténban lévő alpolgármester videóblogban számolt be napról napra betegségéről hivatalos Facebook- oldalán követőinek.
  • Szerző: Ripost

„Én megúsztam magas láz nélkül”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az alpolgármester a házi karanténból folyamatosan tudósított az állapotáról. Kezdetben teljesen tünetmentes volt, majd a pozitív diagnózist követően egy héttel annyit vett észre, hogy fáradékonyabb. Minden nap mérte a lázát is, de végül megúszta: nem lázasodott be.

„Mindennap jött a rendőr, hogy otthon vagyok-e”

Kiemelte: valószínűleg sokan vannak még, akiknek hasonlóan nincsenek, vagy alig vannak tüneteik, de fertőzhetnek, ezért nagyon fontos továbbra is betartani a kijárási korlátozást, egyébként őt is mindennap meglátogatta egy rendőr, hogy otthon van-e.

Sokan aggódtak a győri alpolgármesterért, egy kollégájától házi pálinkát is kapott Fotó: Facebook/Radnóti Ákos

„Rengetegen ajánlottak segítséget, bevásárlást”

A karantén kapcsán elmondta: nagyon sokan ajánlottak neki segítséget, bevásárlást, de többen az ajtaja előtt hagytak gyümölcsöt, és kapott házi pálinkát is. Egyébként saját bevallása szerint folyamatosan sportol, sok gyógyteát fogyaszt, és rendkívül figyel a tisztaságra, a járvány kirobbanása óta különösen. Betegsége alatt ezt még fokozott vitaminfogyasztással egészítette ki, és mint mondta: biztos benne, hogy ez használt.

Akadt olyan jóakaró is, aki egy hatalmas ananászt hagyott Randóti Ákos ajtaja előtt Fotó: Facebook/Radnóti Ákos

- Nagyon sokféle tünete lehet a vírusnak, legyünk körültekintőek. A vírus nem válogat – hívja fel a figyelmet. Az alpolgármester azóta már elhagyhatta otthonát, visszatérhetett munkájához.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?