INSIDER

Vihetjük moziba vagy meccsre a gyerekeket védettségi igazolvány nélkül? Válaszolunk!

A 4 milliomodik beoltott után újabb nyitás következik. De vajon elmehet a család együtt moziba vagy játszóházba, ha a gyerekek nem védettek?
  • Szerző: Ripost

Amikor a beoltottak száma eléri a 4 milliót, új intézkedések lépnek életbe. Ezeknek az intézkedéseknek a jelentős része védettséghez kötött, viszont a gyerekek védettségi igazolvány nélkül mehetnek mindenhová, hiszen egyelőre őket még nem lehet beoltani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata.

gyerekek védettségi igazolvány

Budapest, 2021. március 19.
Névre kiállított, személyes azonosító adatokat és az oltás idejét tartalmazó védettségi igazolvány. A

Kiderült: a védett szülők a kiskorú gyermekeket is magukkal vihetik étterembe, szállodába, moziba, rendezvényekre. Nekik nem szükséges a védettségi igazolvány. A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.

gyerekek védettségi igazolvány

Az Eb-meccsekre is vihetik a szülők a gyerekeket a Puskás Arénába
Fotó: MTI

Mivel a járvány továbbra is jelen van, ezért a fokozatos újraindítás mellett is fenn kell tartani bizonyos biztonsági intézkedéseket. Ezért egyes helyszíneken a védettséget nem szerzett dolgozóknak továbbra is maszkot kell hordaniuk. Fennmaradnak a magán- és családi rendezvényekkel kapcsolatban 2020 novemberében elrendelt korlátozások.

A közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban – azokon a helyeken, ahol nem csak beoltott vagy a fertőzésen átesett személyek tartózkodhatnak – továbbra is kötelező a maszkhasználat, továbbá kerülendő a csoportosulás és a gyülekezés. Ez a még be nem oltott állampolgárok védelmét szolgálja.

Az oltási program előrehaladtával további döntések születhetnek majd az élet újraindítása érdekében. A kormány köszönetet mond mindenkinek, aki az oltási programban való részvétellel és a védelmi szabályok betartásával részt vesz a járvány elleni összefogásban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?