INSIDER

Gyerekcsapatot vezetett a nő, aki megsérült a barlangban

Térdsérülést szenvedett a fiatal konduktor, akit a barlangi mentőszolgálat hozott ki a Mátyás-hegyi-barlangból. A 32 éves 30 méteres mélységben, a barlang Színház-termében, a bejárattól nagyjából 300 méter távolságra sérült meg.
  • Szerző: Ripost

A mozgás- és élményterápiás szakosztály túráján történt a baleset. A nő nem barlangász, de ismerte a terepet, többször volt már itt gyerekekkel, most is épp konduktorként kísérte a gyerekcsapatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szakosztály már 20 éve túráztat mozgás-, látás-, hallássérült gyerekeket a barlangban terápiás célból, jó eredményekkel. A túrán vezetővel vettek részt, gyerekek számára is biztonságos, karácsonyi koncerteket is szoktak ott szervezni. Egy rossz lépés okozta a balesetet, ami bárhol megtörténhet. „A hölgy sérülése nem súlyos, a mentők a Honvéd kórházba szállították, ahol begipszelték a térdét és haza is engedték„-mondta el a -nak Kovács Márton, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat ügyeletese.

2019.12. 10-én a Magyar Barlangi Mentőszolgálat egy sérült túrázót ment ki a Mátyás-hegyi-barlangból. Forrás: Magyar Barlangi Mentőszolgálat – Kovács Márton

„A barlangba egyenetlen a terep, néha kúszva, mászva közlekednek, egy rossz mozdulat és megtörténik a baj. A sérülés nem volt súlyos, de nem tudott feljutni egyedül a felszínre, ezért volt szüksége segítségre” – magyarázta a szakember. A barlangi mentők 26 fővel érkeztek a helyszínre. Ellátták a barlangban a nőt, és speciális mentőhordágyban egy óra alatt a felszínre hozták.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?