INSIDER

Fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében: börtönbe mehet a gyanúsított

Befejeződött a 24 éves P. László elmeszakértői vizsgálata: nem találtak büntethetőséget kizáró okot.
  • Szerző: Ripost

Befejeződött a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának második elmeorvosi vizsgálata, a 24 éves férfit már visszaszállították a Venyige utcai börtönbe az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetből (IEMI). Az igazságügyi orvos szakértők a második vizsgálat során sem találtak büntethetőséget kizáró okot, így az ügy vizsgálata vádelőkészítési szakba léphet.

 

Az eddigi információk alapján a KNYF előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és robbanóanyaggal visszaélés miatt fog vádat emelni P. László ellen - ezért akár életfogytiglani fegyházat is kaphat.

P. László márciusi vallomásában beismerte, hogy ő robbantott 2016. szeptember 24-én este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán. A támadásban életveszélyesen megsebesült egy rendőrnő, férfi járőrtársát pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A terhelt azt nem árulta el, miért robbantott.

P. László március 31-én dühöngeni kezdett a cellájában, a berendezés egy részét összetörte - a büntetés-végrehajtás ekkor szállította át az IEMI-be, újabb elmeorvosi vizsgálatot kérve.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?