INSIDER

Fokozódik a nyomás a magyar határon: Több száz határsértővel szemben kellett a hétvégén intézkedni

Ezen a hétvégén sem pihenhettek a rendőrök és a katonák.
  • Szerző: Ripost

Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök és katonák 235 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, további 34 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Hazánk területén 34 fő határsértőt fogtak el a rendőrök és katonák, 4 személy ellen közokirat-hamisítás, további 3 személy ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Azóta hétfő reggel a Bács-Kiskun megyei határszakaszon három afgán állampolgárral szemben kellett intézkedniük a rendőröknek, a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon további hét migránssal. Hercegszántó közigazgatási területén tizennégy külföldit tartóztattak fel.

Továbbá három illegális migránst tartóztattak fel Majs térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat.

Vasárnap egy 50 centiméteres nyílást találtak a járőrök Katymár külterületén. Ez a nyílás egy föld alatti alagút kijárata, amely szerb területről indul, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik. A járat 22,7 méter hosszú és 90 centiméter belmagasságú.

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak az alagútnál, és azt betemetésig őrzik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?