INSIDER

A mai az utolsó nap: holnaptól sok ezren bukhatnak sok ezret – mi szóltunk!

Bár a kormányzati döntés világos, több helyen is haladékot kaptak az érintettek. Ugyanakkor a legvégső dátum ma lejár, holnaptól mindenhol életbe lép a változás.
  • Szerző: Ripost

Az ötmillió beoltott elérésével sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, ezzel újabb változások léptek életbe. Ezek közé tartozik, hogy május 25-étől megszűnt az ingyenes parkolás a járvány előtti fizetős helyeken. Ugyanakkor több fővárosi kerület, illetve magyarországi település vezetése úgy döntött, pár nappal meghosszabbítja a díjmentességet.

Utóbbiak közé tartozik többek közt a főváros II., illetve III. kerülete, valamint Zalaegerszeg, de Kecskemét is jelezte, hogy május 31-éig nem bünteti meg a parkolási díj megfizetés enélkül parkoló autósokat.

Fotó: Ripost

Budapesten, a Műegyetem rakparton a napokban piros helyett sárga „mikuláscsomagot” kapott több autós is. Ám a pakkban bírság helyett felszólítás szerepelt, mely jelezte, hogy május 25-étől újra fizetős az adott terület, ugyanakkor ezúttal pótdíj kiszabására nem került sor.

Fotó: Ripost

Június elsejétől viszont felejtsük el az elmúlt hónapokban megszokott parkolási gyakorlatot, ha csak nem akarunk több ezer forintos bírság megfizetéséért rohangálni.

Míg a változás kapcsán sokan bosszankodnak, hogy újra fizethetnek, szép számmal vannak, akik örömmel nyugtázzák, hogy végre nagyobb eséllyel találnak parkolóhelyet, még ha fizetni is kell érte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?